za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Man krijgt vier jaar cel voor wurgpoging op vriendin: “Als hij gedronken heeft, wordt het beest een monster!”

Man krijgt vier jaar cel voor wurgpoging op vriendin: “Als hij gedronken heeft, wordt het beest een monster!”

Themabeeld Foto: Shutterstock

Lovendegem –

Een 28-jarige man uit Lievegem is ook door het hof van beroep in Gent bestraft met vier jaar effectieve gevangenisstraf voor poging tot doodslag op zijn 45-jarige voormalige vriendin. Tommy V. trok aan het sjaaltje van het slachtoffer, maar ontkende altijd dat hij haar om het leven wilde brengen.

Tommy V. stond terecht voor een hele reeks geweldplegingen tijdens de relatie, die amper een jaar duurde. Zo gooide hij op 16 april 2017 zijn vriendin op de salontafel van haar woning in Ichtegem. A.V. liep onder andere twee gebroken ribben op. Tijdens andere ruzies strooide hij tuinafval rond in huis of goot hij zelfs de inhoud van een vuilniszak op zijn partner. Bij een arrestatie deelde de jongeman ook een kopstoot uit aan een politieagent.

Op 27 december 2017 liep de situatie helemaal uit de hand. Volgens de burgerlijke partij snoerde Tommy V. het sjaaltje van het slachtoffer dicht. Daarna sleurde hij haar aan het sjaaltje enkele keren omhoog, tot ze het bewustzijn verloor. “Als hij gedronken heeft, wordt het beest een monster!”, pleitte meester Kris Vincke.

Het slachtoffer diende pas twee weken na de wurgpoging een klacht in bij de politie. Tijdens een korte onderbreking van zijn verhoor bij de onderzoeksrechter sms’te V. al “twee jaar cel” naar zijn ex-vriendin. De beklaagde werd tijdens het onderzoek twee keer vrijgelaten onder voorwaarden, maar belandde telkens toch weer in de cel, omdat hij zijn ex-partner bleef lastigvallen.

Beroep

Van de Brugse strafrechter kreeg hij vier jaar cel, maar hij ging in beroep, omdat hij naar eigen zeggen nooit de bedoeling had haar te doden. Maar net als de eerste rechter oordeelt het hof dat er wel degelijk sprake is van een poging tot doodslag. Het hof verwijst daarvoor naar de duidelijk wurgsporen, het verlies van bewustzijn en het urineverlies. Volgens het hof is een effectieve doodslag enkel vermeden omdat Tommy V. en A.V. ten val kwamen.

Een straf met uitstel onder voorwaarden is volgens het hof ook niet gepast, omdat de man tijdens zijn voorlopige vrijlating al twee keer zijn voorwaarden schond. “Een straf met uitstel onder voorwaarden heeft weinig kans op slagen.” Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar effectief, maar het hof bleef bij de vier jaar die was opgelegd door de rechter in Brugge.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190206_04157111

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.