za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Fietsersbrug aan Hoogstraat komt vroeger dan gepland maar op aanpak andere kruispunten met R4 is het nog jaren wachten

Fietsersbrug aan Hoogstraat komt vroeger dan gepland maar op aanpak andere kruispunten met R4 is het nog jaren wachten

Raadslid Annie Goethals (CD&V) aan het kruispunt van de R4-west en de Drogenbroodstraat in Wippelgem Foto: ivh

Evergem –

Ten laatste over twee jaar ligt er een fietsersbrug aan het kruispunt van de Hoogstraat in Kuizen met de R4. Dat werk maakt deel uit van de omvorming van de R4-west naar een primaire weg. Op de aanpak van de andere kruispunten van de R4 in Evergem is het nog enkele jaren wachten.

“De aanleg van de fietersbrug wordt uit het groot privaat-publiekproject gehaald”, vernam schepen van Mobiliteit Lucas Van der Meersch (CD&V). “Op de herinrichting van de andere kruispunten op Evergems grondgebied moeten we misschien nog vijf jaar wachten. Om een betere doorstroming te hebben voor tram 1 werden in Wondelgem aan het Bricokruispunt de verkeerslichten eind vorig jaar aangepast. Daarin is de gemeente Evergem niet betrokken geweest.”

“Toch ondervinden vooral onze inwoners hinder van die miskleun. Ze staan dagenlang in ellenlange files en voor de fietsers is dat kruispunt zeker niet veiliger geworden”, zegt Van der Meersch.

Nog niets gebeurd

De Valentijnsactie die Annie Goethals uit Ertvelde als lid van de Evergemse Verkeercommissie vorig jaar voerde om de kruispunten op de R4-west verkeersveiliger te maken voor fietsers, leverde voorlopig niets op. Intussen zetelt ze voor CD&V in de gemeenteraad en dringt ze opnieuw aan op de realisatie van conflictvrije kruispunten op de R4.

“Naar aanleiding van een dodelijk verkeersongeval aan het kruispunt met de Pastorijstraat en Riemesteenweg zijn de verkeerslichten op de R4 aangepast. Door een druk op de knop moet alle gemotoriseerd verkeer stilstaan en kunnen zwakke weggebruikers veilig de gevaarlijke weg oversteken. Het zou een goede zaak zijn als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Evergem alle kruispunten op de R4 op die manier aanpast”, zegt Goethals.

“Vooral aan het kruispunt met de Hoogstraat en Drogenbroodstraat in Wippelgem is dat nodig. We promoten het fietsen in onze gemeente, maar dat moet dan ook veilig kunnen gebeuren.” “We onderhandelen alvast verder met AWV. Investeren in conflictvrije kruispunten, is immers allerminst overbodig en moet zo vlug mogelijk gebeuren”, treedt Van der Meersch zijn partijgenote bij.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190205_04154981

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.