zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Heropening zwembad weer uitgesteld: “Het is zoals bij renovatie van huis, je weet waar je begint maar niet waar je eindigt”

Heropening zwembad weer uitgesteld: “Het is zoals bij renovatie van huis, je weet waar je begint maar niet waar je eindigt”

Schepen Kim Martens en Dirk Van Daele van het Lievegemse ‘Team sport’ in het lege bad. Bij het vullen ervan waren lekkages vastgesteld. Foto: cte

Lovendegem –

De gemeente Lievegem moet de heropening van zwembad Den Boer in Zomergem voor de derde keer uitstellen. Bij het vullen van het bad waren lekken opgedoken, die nu gedicht moeten worden. Nieuwe streefdatum is zondag 10 februari. Vierde keer, goede keer?

Wat is dat toch met het zwembad in Zomergem? Donderdag raakte bekend dat de heropening van het bad nog maar eens is uitgesteld, voor de derde keer intussen. “Op de duur zouden de mensen vergeten dat er de voorbije zeven maanden intussen wel al veel gebeurd is”, zegt Dirk Van Daele van het Lievegemse ‘Team sport’.

“Sanitair, stookruimte, luchtcirculatie: alle installaties, die nog dateerden uit de jaren zeventig, zijn volledig vernieuwd, duurzamer en ecologischer gemaakt. Ook het dak is geïsoleerd, het betonrot is aangepakt en de kaden gingen in het nieuw. Alleen, wat veranderd is, is niet zichtbaar voor de mensen. Aan het bad zelf is niets gebeurd. Dat geeft misschien een vertekend beeld.”

“Tijdens de werken is het bad leeggemaakt. Door die andere omstandigheden en het temperatuurverschil heeft het beton zich gezet. Bij het opnieuw vullen van het zwembad zijn nu een aantal bijkomende problemen vastgesteld, zoals lekkages en loskomende tegels”, verduidelijkt Kim Martens (CD&V), die als nagelnieuwe schepen van Sport het meteen mag uitleggen.

Niet te voorzien

“Ik begrijp dat het ambetant is voor de mensen, de scholen en de zwemclub, ik snap de frustratie, maar dit was niet te voorzien. Het is net als bij de renovatie van een huis: je weet waar je begint, maar niet waar je eindigt.”

Veelgebruikers van het bad zoals zwemclub De Dolfijnen en de scholen zien het nieuwe uitstel met lede ogen aan. “Het zou makkelijker zijn als je op voorhand wist ‘het bad is acht maanden dicht in plaats van zes maanden”, reageert Dirk Huys van de Sint-Martinusschool, die 600 leerlingen telt.

“Nu verandert de situatie om de twee weken. Zoiets vraagt heel wat flexibiliteit en aanpassingen. Maar het is wat het is. Het is even ambetant voor de gemeente als voor ons. We zijn vooral blij dat er nog geïnvesteerd is in het bad, zodat we straks in Zomergem kunnen blijven zwemmen.”

Wordt de vierde keer, de goede keer? De gemeente Lievegem is voorzichtig in de communicatie. “Zonder bijkomende onvoorziene omstandigheden zal de officiële opening van het gerenoveerde zwembad plaatsvinden op zondag 10 februari.” Dan organiseert de Lievegemse sportdienst ‘Spring er eens in’, een groot event waarbij de sporthal omgetoverd wordt tot heus springkastelenpaleis én een ideale activiteit om te combineren met de heropening van het zwembad. Op 11 februari gaat bad dan opnieuw open voor het grote publiek.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190111_04095633

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.