zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Volksveldloop ACME in Sint-Annapark

Maldegem – Ook dit jaar laat ACME niets aan het toeval over om van haar jaarlijkse, befaamde, veldloop opnieuw een topeditie te gaan maken. De vorig jaar vernieuwde omloop werd behouden zodat het publiek de deelnemers maximaal te zien krijgt.

Op zondag 20 januari, een weekje later dan andere jaren door een verschuiving van het PK in de VAL kalender, wordt om 11h30 in het St. Annapark, centrum Maldegem, het startschot gegeven voor de Volksveldloop. De ideale gelegenheid om de goede voornemens waar te maken voor 2019 of misschien een eerste stap te zetten naar de ontdekking van een nieuwe sport.

Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt? 

Vanaf 12h15 gaan de jeugdatleetjes het veld in. Nieuw aan deze editie is dat ook de allerkleinsten,  de kangoeroes, meisjes en jongens geboren in 2012/2013, het beste van zichzelf kunnen geven over een afstand van 530m. De benjamins, pupillen en miniemen zullen hun cross lopen over een afstand van respectievelijk 890m, 1400m en 1600m. Misschien worden hier wel de toppers voor de toekomst ontdekt. Het wordt uitkijken naar enkele kleppers uit eigen rangen. Kunnen zij de overwinning in Maldegem houden?  
Vanaf 14h stormen de cadetten en scholieren door park en bos. Zij betwisten hun wedstrijd over een afstand tussen 2150m en 4800m. ACME kijkt er naar uit om de vaste waarden terug te zien, maar hoe groter de opkomst, hoe spannender de wedstrijd zal worden. Ook hier wordt reikhalzend uitgekeken naar de prestaties van enkele poulains van trainer Rik Braekevelt.  
Om 15h worden de grote motoren gelost. De dames zullen over 4800m beslissen wie met de hoofdprijs naar huis gaat, terwijl de junioren en masters heren 6400m te verteren krijgen. De senioren heren tenslotte wordt de afsluitende wedstrijd over 9600m. In deze wedstrijden worden grote namen uit de Belgische crosswereld verwacht en kunnen de gevestigde waarden uit de ACME stal zich gaan meten en wegen tegenover hun concurrentie. Een goede waardemeter voor de komende kampioenschappen.  
Atletiekclub Meetjesland is klaar voor zondag 20 januari 2019!
Place to be: St Annapark Maldegem vanaf 11h30.
Alle info: zie www.acmeetjesland.be 
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.