zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Man die ex verkrachtte onder strijkplank krijgt twee jaar cel

Eeklo –

Een 52-jarige man, E.V., uit Eeklo heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen, waarvan twee derde met uitstel, voor de verkrachting en belaging van zijn ex. De man is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

De feiten speelden zich af in een woning in Brugge. Na hun relatiebreuk verbleven E. V. en zijn ex nog een tijdje samenwonen. Op 27 januari 2016 begon V. seksueel getinte opmerkingen te maken ten aanzien van zijn ex.

Terwijl ze stond te strijken betastte hij haar borsten en maakte hij duidelijk dat hij seks wou. Toen zij daar niet op inging verkrachtte V. de vrouw met geweld onder de strijkplank. Nadat V. klaar was, kon de vrouw ontsnappen. De vrouw deed aangifte van de feiten, maar dat hield V. niet tegen. Ze werd nog maandenlang belaagd, onder meer met nachtelijke telefoontjes.

“Ook tijdens de relatie ging mijn cliënte gebukt onder het dominante gedrag van de beklaagde”, stelde de advocate van het slachtoffer tijdens het proces. E. V. bekende de belaging, maar ontkende de verkrachting. Naar eigen zeggen was het seks met wederzijdse instemming, maar de rechter hechtte daar maandag geen geloof aan. Aan de vrouw kende de rechter een schadevergoeding toe van 4.400 euro.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.