zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Assenede start 2019 met gelijkspel

Assenede – Na de 1 op 24 waarmee Assenede het vorig kalenderjaar afsloot begonnen de Polderjongens 2019 met een gelijkspel tegen Sint-Laureins, de tiende in de stand. Rood/wit schuift daarbij één puntje dichter bij Ertvelde, dat zwaar de boot in ging bij leider Latem. Aan de rust stond het 0-1 maar een strafschop in het wedstrijdeinde leverde alsnog een punt op.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Arno Van Ootegem, Lennert Aerts, Bruno Van Ootegem, Ian De Maesschalck, Jeroen Van Dooren, Cedric Van Cleemputte, Dylan Verstraeten (73’ Derrit Longueville), Niels Snoeck, Kristof Speeckaert en Jarno Notteboom.
FCG Sint-Laureins: Anthony De Muer, Jonas Hoornaert (28’ Edwin Van Kerschaever), Wesley Roman, Yannick Dhooge, Jarno Couvreur, Sander Cools, Ruben Deleu (81’ Tim Michiels) Kenneth Vereeck, Daryl Rawidjan, Simon Ally en Symen Longeville (73’ Lennerd De Pau).
Doelpunten: 33’ Deleu 0-1 en 85’ Longueville via strafschop 1-1
Gele kaarten: Noteboom, De Maesschalck en Verreck
Scheidsrechters: Niels De Ruyck, Mario Baele en Lucien Beck

Assenede bleef voor de rust te zwak voor de bezoekers. Een aarzeling centraal achteraan bracht Deleu in stelling, hij besloot in de korte hoek. Na de rust was er een gans andere thuisploeg te zien. Een sterke bezoekende doelman De Muer verhinderde de gelijkmaker want zowel Verstraeten (tot tweemaal toe), Van Cleemputte en Van Dooren konden niet besluiten. Ook twee loepzuivere strafschoppen, één na handsbal en één na fout op Snoeck werden niet gefloten. Het was tenslotte invaller Longueville die vijf minuten voor affluiten alsnog een strafschop kon omzetten na duwfout in de rug van Van Cleemputte.

Leider Latem versloeg Ertvelde met 4-0 en Kleit verloor de topper, thuis van Lovendegem, met 2-4. Poesele verloor met het kleinste verschil bij Bellem, Lembeke versloeg Merendree met 3-1, Maldegem was met 3-1 de betere van Sleidinge. Zomergem versloeg Waarschoot met 0-2 en Zeveren verloor thuis van Meetjesland met 1-2.

In de stand leidt Latem met 41 punten, Kleit heeft als tweede 31 punten en Poesele heeft als derde 30 punten. Lovendegem is vierde met 27 punten en het kwartet Lembeke/Maldegem/Zomergem/Zeveren volgt met 26 punten. Onderaan heeft hekkensluiter Waarschoot negen punten, Assenede heeft dertien punten en Ertvelde heeft vijftien punten.

Ook in de tweede periode is Latem leider. Zomergem volgt op twee punten en het trio Poesele/Lembeke/Meetjesland volgt op vier punten. Assenede is laatste met twee punten, Waarschoot heeft drie punten meer, Sleidinge en Bellem hebben vijf punten meer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.