zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Oud-burgemeester gebeten hond bij installatie

Oud-burgemeester gebeten hond bij installatie

Koen Loete ging verhaal halen. Foto: mwm

Eeklo –

De installatie van de nieuwe gemeenteraad is woensdagavond tumultueus verlopen. Omdat het nieuwe bestuur heel wat publiek verwachtte, had ze beslist om de raadzaal anders in te richten. Het nieuwe schepencollege nam vooraan plaats op een rij. De rest van de gemeenteraadsleden zat tussen het publiek op de eerste rijen. Uittredend burgemeester Koen Loete (CD&V) lustte die zet echter niet en vroeg de voorzitter van de gemeenteraad om de zitting te schorsen. “Door deze opstelling lijkt het meer op een academische zitting dan op een gemeenteraad”, zei hij. “Het nieuwe bestuur heeft geen respect voor de door het volk verkozen gemeenteraadsleden.”

Het talrijk opgekomen publiek liet horen wat het ervan vond. Loete was voor hen duidelijk de gebeten hond. De schorsing kwam er uiteindelijk toch, net voor de inhuldiging van de schepenen. De toon was meteen gezet.

Er ontstond ook opschudding toen Paul Verstraeten (N-VA) opmerkte dat twee mensen uit het publiek aan het filmen waren. Dat is niet toegelaten. Verstraeten werd kwaad en verplichtte het duo te stoppen met filmen. “Wat een circus is dit hier”, fulmineerde hij.

Tijdens de eedaflegging was het luidste applaus voor de verkozenen van SMS in het algemeen en de nieuwe burgemeester Luc Vandevelde in het bijzonder. “We gaan voor een beter Eeklo”, zei Vandevelde “We hopen ook op een constructieve oppositie.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.