di. jun 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Man probeerde ex te wurgen met sjaal, maar blijft onschuld uitschreeuwen: “Ik wilde haar alleen tegenhouden”

Zomergem / Ichtegem –

Een man uit Zomergem riskeert in beroep vijf jaar cel voor poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin. Hij probeerde de vrouw te wurgen met haar sjaal, maar zelf ontkent hij. “Ik nam haar enkel vast bij haar sjaal om haar tegen te houden.”

De 28-jarige Tommy V. uit Oostwinkel had een jaar lang een relatie met de 18 jaar oudere A.V. uit Ichtegem. Het was een jaar vol ruzies, scheldpartijen, vechtpartijen en vernederingen voor de vrouw. Zo kapte hij in april 2017 al zijn tuinafval over haar in haar eigen woning. “In die 25 jaar dat ik hier sta, heb ik dit nog nooit meegemaakt!”, bekende procureur-generaal De Smet.

Buiten bewustzijn

In augustus vernielde hij haar salontafel en vond ze haar keuken bezaaid met gebroken glas. Maar op 27 december ging het helemaal fout. “Kan je mij komen ophalen in Aatrijke”, sms’te V. naar haar. Zij was toen net gevlucht met haar kinderen en omdat ze dacht dat hij niet thuis was, zag ze haar kans schoon om haar gsm-oplader op te halen. V. was echter wel thuis en tijdens de ruzie probeerde hij haar te wurgen met haar sjaal. Hij trok de sjaal strak en tilde haar verschillende malen op. De vrouw verloor even haar bewustzijn en werd wakker in haar eigen urine. “Niet waar!”, blijft hij volhouden “Ik zag dat ze wou vertrekken en heb haar binnen getrokken aan haar sjaal! Ik heb nooit geprobeerd om haar te doden!”

Ongeleid projectiel

De procureur-generaal is een andere mening toegedaan. “Je bent een tiranniek figuur die barst van de jaloezie, eigenwaan en bezitterigheid. Eén die zijn grillen botviert op zijn partner. Iemand die zichzelf niet onder controle heeft en dit ongeleid projectiel hoort thuis in de gevangenis!”

V. werd een aantal keer vrijgelaten onder voorwaarden, maar hij bleef het slachtoffer opzoeken of brieven sturen, zelfs tot via de buurvrouw van haar toe. V. kreeg in eerste aanleg vier jaar cel, maar nu vorderde de procureur-generaal vijf jaar effectief plus nog eens vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. V. zelf zegt naar eigen zeggen in te zien dat hij een probleem heeft wanneer hij gedronken heeft. Hij hoopt op een straf met uitstel onder voorwaarden. “Ik heb mijn hele leven omgegooid voor haar. Ik heb het familiebedrijf in Zomergem verlaten en werk gezocht in de buurt van Ichtegem. Maar onze relatie is niet gezond gestart. Zij was 18 jaar ouder en altijd dacht ze dat ik er met een jonger iemand vandoor zou gaan. Maar nooit heb ik haar dood gewild.”

Uitspraak op 6 februari.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190102_04073955

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.