De soep, de cava, de hapjes en het augustijnbiertje waren de al even traditionele ingrediënten van de openluchtreceptie. Nieuw dit jaar was de speech van de burgemeester. Voor het eerst in 15 jaar richtte Filip Gijssels zich niet tot de menigte. Even voor middag beklom de kersverse burgemeester Pieter Claeys het podium voor zijn allereerste toespraak. “Het is een beetje onwennig” opende de man zijn speech. “Niettemin wensen we iedereen alvast een voorspoedig en gezond 2019. De jongste maanden zijn hectisch geweest. We zijn volop bezig om ons in de dossiers in te werken. We willen dit doen met respect voor het werk dat onze voorgangers hebben verricht. Naast een aantal klassiekers zoals verkeersveiligheid en fietspaden zullen communicatie en inspraak van de burger belangrijke items worden in ons beleid. We gaan ook sterk de nadruk leggen op kleine dagelijkse bekommernissen van onze burgers.”

Daarna volgde een toast met alle aanwezigen.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.