zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Huisartsenwachtpost Meetjesland opent op 4 januari

Beernem / Zelzate / Wachtebeke / Aalter / Eeklo / Knesselare / Evergem / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem – nwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf vrijdagavond 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opent dan de deuren in een gloednieuwe plek bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo.

De locatie vlak boven de spoeddienst biedt naast meer comfort & veiligheid voor de artsen ook heel wat medische voordelen voor de patiënten dankzij samenwerking met de dienst spoedgevallen van het AZ Alma. De wachtpost groepeert 191 huisartsen en heeft een bereik van ruim 197.000 inwoners.
In de huisartsenwachtpost kunnen inwoners van volgende steden en gemeenten (inclusief deelgemeenten) terecht: Aalter – Knesselare – Maldegem – Lievegem – Assenede – Eeklo – Evergem – Kaprijke – Sint-Laureins – Langerbrugge Eiland – Sint-Kruis-Winkel – Terdonk – Wachtebeke – Zelzate en Beernem.

Patiënten uit andere gemeenten kunnen overigens ook bij de huisartsenwachtpost Meetjesland terecht, want ze zijn vrij om te kiezen bij welke wachtpost ze zich aanmelden en dat is meestal de dichtstbijzijnde.
VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland.
Een wachtpost is er om te helpen bij dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot na het weekend. Bijvoorbeeld snijwonden, een kind met hoge koorts, een sportletsel, plotse ziekte of een allergische reactie zijn enkele van de situaties waarmee patiënten zich kunnen aanmelden bij de huisartsenwachtpost.
Wat wel kan wachten tot na het weekend zijn bijvoorbeeld niet-dringende vaccinaties, voorschriften voor chronische medicatie, het uitschrijven van geschiktheidsattesten voor sport, voorschriften voor het raadplegen van een diëtist of kinesist en ongeschiktheidsattesten allerhande.

Openingsuren

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u. Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag. Als je in het wachtgebied woont en een huisarts wenst, dan kan je die bereiken via het centrale telefoonnummer ‘1733’. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp begeleidt je naar de juiste hulpverlening.
Indien je je naar de nieuwe wachtpost begeeft, dan is het belangrijk dat je een identiteitsbewijs meebrengt (ID-kaart, kids-ID of ISI+ kaart), evenals een lijst van de medicatie die je neemt en een bankkaart. Er zal gewerkt worden met het derdebetalerssysteem wat wil zeggen dat enkel het remgeld betaald wordt.

Tot 6 huisartsen per shift

Overdag zijn er in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de wachtpost en één doet de huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken

Huisbezoeken worden wel enkel gedaan in het wachtgebied en vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.