zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Clementina Soens blaast 100 kaarsjes uit

Assenede – Ter gelegenheid van haar 100-ste verjaardag kreeg Clementina Soens het bezoek van een delegatie van het schepencollege. Wat burgervader Philippe De Coninck Clementina toevertrouwde lees je hieronder

“Ik heb vandaag de eer wensen van de Koning en Koningin over te brengen” vertelde De Coninck. “Dat overkomt me niet elke dag. We brengen dan ook hulde aan een bijzonder iemand. Clementina – Clementine voor de vrienden – Soens werd exact 100-jaar geleden geboren in Oosteeklo. Het was vlak na Wereldoorlog I. Niet veel later verhuisde met haar ouders naar het nabijgelegen Lembeke. In de woelige oorlogsjaren ontmoette ze Albert De Meester. Het was liefde op het eerste zicht. Hun liefde werd op de proef gesteld, want Albert werd krijgsgevangen genomen. Gelukkig overwint echt liefde alles en na het einde van de Tweede Wereldoorlog kon het koppel trouwen.

Clementine keerde met Albert terug naar de vruchtbare grond van Oosteeklo. Daar werd ze moeder van een flink gezin. Zorgen en zorg dragen was voor haar een tweede natuur. Ze zette haar leven dan ook ten dienste van anderen. Zo had ze het geleerd. Ook toen ze voor ze moeder werd dienst deed bij de bekende koekjesfamilie Boone in Lembeke. En dat is ze ook haar ganse leven blijven doen: zorg dragen voor anderen.

Roken en drinken

Iets wat haar blijkbaar jong houdt. Moest ze kunnen ze zou vandaag zelfs nog mee een dweiltje slaan in het woon- en zorgcentrum. Telkens ik een 100-jarige mag huldigen, stel ik dezelfde vraag: wat moet je doen om 100 te worden? Eentje antwoordde mij genoeg roken en genoeg drinken. Ik betwijfel of hij het bij het juiste eind had. Misschien is het wel zorg dragen voor elkaar. Wat ik zeker weet, is dat er een speciale levenskracht nodig is om 100 te worden. En of je nu een aangenaam of een hard leven gehad hebt, 100-jaar worden vergt één speciale voorwaarde: Je moet graag leven.

En dat doet Clementine. Vandaag is een dag om te feesten! Samen met de familie. Een dag ook om terug te blikken: op een rijk gevuld leven! En een dag om te toasten: op Clementine en haar rijk gevuld leven!

Proost! De 100 jarige verblijft in het woon en zorgcentrum te Assenede

Clementina feliciteren kan via onze facebookpagina “Al het Nieuws uit Assenede”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.