za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Prinses Sarah regeert over Asseneeds carnaval

Assenede – Met Sarah Keisse (29) heeft Assenede, toch nog steeds de Meetjeslandse carnavalsgemeente bij uitstek, na 47-jaar opnieuw een Prinses Carnaval. Sarah volgt Prins DEWA I op. DEWA mag zich na drie regeerperiodes op rij klaarmaken voor het keizerschap.

Sarah Keisse haalde het afgelopen zaterdag tijdens een bloedstollende prinsenverkiezing van Joachim Polfliet. Daarmee schrijft ze meteen ook carnavalsgeschiedenis. Zo is Sarah de eerste Prinses Carnaval sinds 1971. Een eer die toen te beurt viel aan Cyrilla De Baets, de voormalige uitbaatster van de bekende schoenenwinkel Cyrilla Shoe.

Uniek

Toch is de titel van Sarah nog net iets unieker. Daar waar Cyrilla de titel deelde met haar toenmalige prins, zal Sarah volledig alleen regeren. “En daar ben ik ongelofelijk fier op”, zegt ze. “Ik wil deze titel en mijn gemeente alle eer aan doen. Girl Power!”

Carnaval start in Assenede op 27 februari 2019 met het traditionele carnavalsbal voor senioren. Op 3 maart 2019 wordt Sarah definitief aangesteld en krijgt ze de sleutels van het gemeentehuis in handen. Die dag wordt ook Prins DEWA I in het keizerschap verheven. Op zondag 10 maart trekt de jaarlijkse carnavalstoet door de straten van Assenede. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.