24 uur op rollen van Kilometervreters is sportief volksfeest (maar dan wel één voor het goede doel)

De Kilometervreters zorgen komend weekend ongetwijfeld weer voor een volkstoeloop naar hun 24 uur op rollen. Foto: emv

Eeklo –

De 24 uur op rollen van de Eeklose Kilometervreters wordt voor de zesde keer georganiseerd, maar dit sportieve volksfeest voor een goed doel is zo goed ingeburgerd dat honderden de weg naar de evenementenhal vinden. Afspraak op 9 en 10 november.

Johan Ragaert krabt zich in het haar als hij ziet wat hij in Eeklo teweeg heeft gebracht sinds zijn deelname aan de 1.000 km tegen kanker in 2011.

Sindsdien is er veel gebeurd, maar in het immense Kom op tegen Kanker-peloton staat hij er al lang niet meer alleen voor. Inmiddels staan al zes teams van de Eeklose Kilometervreters aan de start van het evenement: naast Johan nemen ook Ludo Blomme, Annelies De Clercq, Anneke De Roo, Rik Smitz, Eddy Van Wijnsberghe (spits), Ronny Sierens, Christ Depestel, Jan Santens, Dominique Martens, Elien Tondat, Marc Windey. Marnix Roelands en Geert Faes 125 of meer kilometers voor hun rekening.

“Maar om aan de start van de 1.000 km te kunnen komen, moeten we per ploeg wel 5.000 euro startgeld betalen”, zegt Ludo Blomme. “Dit verzamelen we elk jaar met diverse activiteiten, maar de hoofdmoot komt toch van de 24 uur op rollen. En daarvoor is het drummen voor een plaatsje. We hebben een aardige wachtlijst, maar willen niet ruimer gaan dan 30 teams.”

Van vrijdagavond 9 november om 20 uur tot zaterdagavond 10 november om 20 uur wordt 24 uur non-stop gefietst door 30 ploegen, die daarvoor met plezier 300 euro inschrijvingsgeld betaalden, maar er is ook een fietsplaats voor teams die op de wachtlijst staan en nu eens vier uur komen meefietsen of voor individuelen die het project willen steunen en 15 euro per uurtje fietsen willen betalen.

In Memoriam

Het startschot vrijdagavond wordt gegeven door Louis Clincke, brons op het WK Para Cycling. Een beklijvend moment wordt zeker het In Memoriam op zaterdag om 11.11 uur: dan worden alle namen voorgelezen van familie, vrienden of geliefden van fietsers of supporters die momenteel vechten of de strijd verloren hebben tegen kanker.

Namen hiervoor kunnen nog gemaild worden naar inmemoriam@eeklosekilometervreters.be

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.