Assenede – Assenede leek op de tiende speeldag een maatje te klein voor leider Latem. Voor de rust kon het nog iet of wat gelijke tred houden met Latem maar na de koffie scoorden de bezoekers drie keer. Latem pakt de periodetitel, Assenede staat samen met Merendree op plaats veertien.

Doelpunten: Van Kerckhoven 0-1, Berwouts via strafschop 0-2 en Masscho 0-3.

De eerste helft was vrij gelijkopgaand. De bezoekers hadden wel lichtere overmacht maar het positiespel van de thuisploeg verhinderde dat dit zich kon omzetten in uitgespeelde kansen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

Na de rust kwamen de bezoekers al vlug op een dubbele voorsprong, de ingevallen Masscho maakte de actie op rechts en bediende Van Kerckhoven die de 0-1 aantekende, topschutter Berwouts zette nadien een zelf afgedwongen strafschop om. Assenede kon wat steriele druk ontwikkelen maar echt uitgespeelde kansen kwamen daar niet uit voort. Het was integendeel de latere periodekampioen die via een persoonlijke actie van Masscho de geruststellende 0-3 lukte.

Andere uitslagen van de tiende speeldag: Kleit-Bellem 3-2, Zomergem-Poesele 1-2, Sint-Laureins-Maldegem 0-4, Lovendegem-Merendree 2-1, Zeveren-Lembeke 3-1, Waarschoot-Sleidinge 2-3 en Meetjesland-Ertvelde 2-0.

Latem is periodekampioen met 25 punten, Kleit volgt op drie punten. Poesele heeft als derde al zeven punten achter, Maldegem is vierde met acht punten achter, Lovendegem volgt op negen punten en het duo Zeveren/Bellem heeft al tien punten achterstand.

Lembeke en Sleidinge hebben op de achtste plaats veertien punten, Meetjesland is tiende met dertien punten, Zomergem en Sint-LAureins hebben twaalf punten, Merendree en Assenede hebben elf punten, Ertvelde heeft zeven punten en Waarschoot sluit de rij met vier punten.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.