Evergem – Voor Linsey Jodts (28) en haar kersverse man Jens De Keyzer (32) uit de Lochtingstraat in Doornzele verliep het einde van een prachtige huwelijksreis naar Zuid-Afrika allerminst naar wens. Bij een tussenlanding in de Turkse stad Istanbul zat het jonge koppel uren vast wegens de staking van de bagageafhandelaar Aviapartner

Linsey Jodts: “Een droom die werkelijkheid werd, eindigde in een nachtmerrie”

Linsey, die in Sleidinge werkt als zorgkundige in woonzorgcentrum Ter Hollebeke, en haar man huwden eind augustus en vertrokken op 7 oktober voor twee weken op huwelijksreis naar Zuid-Afrika. Die trip sloten ze af met nog een weekje relaxen op het eiland Mauritius. “We keerden maandag terug met een vliegtuig van Turkish Airlines (TA). Dat zou met een tussenlanding in Istanbul naar Zaventem vliegen. Tot daar verliep alles vlekkeloos. Nadat we dinsdagochtend om 6.30 uur in Istanbul waren geland, bleek dat wegens de staling van het personeel van Aviapartner alle vluchten naar België geannuleerd waren”, vertelt Linsey. “Ons reisagentschap Joker had alles perfect geregeld, maar kon ons voor dat probleem niet helpen. Alles moest via TA gebeuren, maar die luchtvaartmaatschappij liet ons in de kou staan. We dwaalden uren rond en telefoneerden talloze keren. Niemand kon ons helpen. De situatie was chaotisch en het luchthavenpersoneel onvriendelijk.”

Na lang discussiëren kreeg het jonge koppel in Istanbul een hotelkamer om even uit te blazen. “Om de luchthaven te mogen verlaten, moesten we echter elk een visum kopen. Dat kostte tweemaal 25 euro en we hadden nog meer extra kosten. Uiteindelijk bemachtigden we twee zitjes voor een TA-vlucht naar Parijs. Dat was de enige niet volgeboekte vlucht naar een buurland van België. Ons origineel ticket mochten omruilen voor een nieuw. Om 23 uur landden we in Parijs. Intussen hadden we een taxibedrijf gebeld om ons naar Evergem te voeren. Die rit duurde nog eens ruim drie uur. We vreesden nog dat wegens de chaos onze bagage zoek zou zijn, maar dat was niet het geval”, bevestigt Linsey.
Het extra avontuur kostte Linsey en Jens zeker 500 euro. “Dat is niet leuk. Nog erger was dat mijn zoontje Nolan ons dinsdag zou opwachten in de luchthaven. Gezien de wijziging van vlucht en uur was dat niet mogelijk. Na drie weken misten we hem erg. Nolan weende, toen hij hoorde dat we niet tijdig thuis geraken. Hij had trouwens op school een aftelkalender gemaakt. Het weerzien was woensdagochtend dan ook emotioneel”, besluit Linsey.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.