Assenede – De Oosterputbrug over het Leopoldskanaal in Boekhoute ligt opnieuw op zijn plaats. Voorlopig kan er nog geen verkeer over omdat het wegdek nog aangelegd dient te worden. Er komt ook nog een breedte- en hoogteportiek zodat de brug niet langer toegankelijk is voor zwaar vracht- en landbouwverkeer. Tegen half november moet de brug klaar zijn.

De bekende baileybrug werd eerst afgebroken en dan volledig heropgebouwd aan de hand van herbruikbare onderdelen. De kostprijs van de brug bedraagt 200.000 euro en werd volledig betaald door De Vlaamse Waterweg nv.

Eerder opende begin september ook al de Notelaarsbrug over het Leopoldskanaal. Alles samen een investering van 450.000 euro en een serieuze verbetering voor de mobiliteit van de plaatselijke landbouwers en de vele toeristen die wekelijks in het prachtige Boekhoutse poldergebied komen wandelen en fietsen.

Rest nog de vraag of het Oosterput-  of Oesterputbrug is? De Vlaamse Waterweg houdt het bij Oosterput, in Boekhoute blijven ze in de volksmond over de Oesterputbrug spreken.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.