Assenede –Uit bij Maldegem leed rood/wit zijn vierde nederlaag van het seizoen. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen naast elkaar maar Zeegers besliste voor de thuisploeg over winst en verlies. Latem en Kleit strijden volgend weekend voor de eerste periodetitel, misschien wordt die op het veld van Assenede gevierd.

SK Maldegem: Wout Van de Geuchte, Kjell Vandevyvere, Abdoulaye Declerck, Willem Bulens, Jonas Van Landschoot, Jeroen Calsijn, Douwe Zeegers, Matthias Boone (84’ Fabrice Roels), Jens Van Hulle (77’ Sander Willemarck), Jan Van Laere en Bryan Missiaen.
FC Assenede: Giovanni Bonne, Lennert Aerts, Cedric Van Cleemputte (62’ Jeffrey Van Rie), Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville, Tom Maes, Roy Bekaert (70’ Lorenzo Lammens), Niels Snoeck (46’ Karel Willems), Kristof Speeckaert, Bruno Van Ootegem en Jarno Notteboom.
Doelpunten: 3’ en 77’ Zeegers 1-0 en 2-0.
Gele kaarten: geen
Scheidsrechters: David Stevens, Pieter Polfliet en Philippe Daeninck

Een onmondig Assenede kwam nooit in het stuk voor. In de openingsfase mocht Zeegers geheel ongehinderd een hoekschop binnenkoppen. Van dan af controleerde Maldegem de wedstrijd en het is enkel dank zij een sterke Bonne en het doelhout dat de thuisscore niet verder opliep. Naar het einde probeerden de polderjongens nog de bakens te verzetten maar botsten ze op een snelle counter van de thuisploeg waarbij Zeegers zijn tweede van de namiddag aantekende.

Latem won met 2-0 tegen Zeveren, Kleit speelde 2-2 op Lembeke. Daardoor hebben de Gentenaars drie punten voor. Als Latem volgende week gelijk speelt bij Assenede pakte het de periode, verliest het en wint Kleit thuis tegen Bellem zijn zij het die de periode pakken.

Andere uitslagen: Poesele-Lovendegem 3-0, Bellem-Waarschoot 4-0, Sleidinge-Zomergem 1-5, Merendree-Meetjesland 0-1 en Ertvelde-Sint-Laureins 0-4.

Assenede staat, samen met Sleidinge en Merendree op een gedeelde elfde plaats met elf punten. Dit is één punt meer dan Meetjesland op de veertiende plaats, vier punten meer dan Ertvelde als voorlaatste en zeven punten meer dan Waarschoot dat de rij sluit.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.