ma. mei 20th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

VIDEO. Ook burgemeester Tony Vermeire (CD&V) heeft al gestemd

Lovendegem / Zomergem / Waarschoot – Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) ging om 11.30 uur stemmen in Den Boer in Zomergem. Met de camera’s van Het Nieuwsblad en AVS in zijn zog.

Vermeire is lijsttrekker voor CD&V Lievegem en topfavoriet om straks de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Lievegem te worden. CD&V, architect van de fusie, was nu al de grootste partij in zowel Lovendegem, Waarschoot en Zomergem, en wil die status graag behouden en verzilveren.

Mocht CD&V het halen, wordt verwacht dat het één coalitiepartner nodig zal hebben om een (comfortabele) meerderheid te halen. Dan wordt het (uit)kijken naar Open VLD dat op dit moment in twee van de drie gemeenten mee bestuurt, en naar de scores van N-VA, Groen, sp.a plus en Project.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.