zo. mei 19th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

VERKIEZINGEN. Exitpoll Bartoutcourt

VERKIEZINGEN. Exitpoll Bartoutcourt

Bart De Vrieze organiseert een eigen exitpoll en maakt het resultaat om 15 uur bekend. Foto: Emiel Tack

Kaprijke – Bart De Vrieze, uitbater vaN het praat- en sfeercafé Bartoutcourt in Lembekedorp, organiseert naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag zondag 14 oktober, een heuse exitpoll. Om 15 uur maakt hij zijn resultaten bekend.

“Het is een leuk ideetje om deze zondag eens iets anders te doen” zegt De Vrieze. “Ik heb in het café twee dozen gezet waarin de mensen een kaartje kunnen steken voor hun favoriete partij. Hoogwetenschappelijk is het allemaal niet, maar ik beschouw het als een ludiek iets. De mensen kunnen net als bij de echte verkiezingen tot 15 uur stemmen. Daarna sluit ik mijn bureau en tel ik de stemmen. We zullen dan zien hoe ver mijn resultaat overeenstemt met de ware uitslag.” De Vrieze schuimde met zijn dozen ook al de Lembeekse stembureaus af en ook daar bleken heel wat geïnteresseerden te zijn.

Strijd

Waarnemers in Kaprijke en Lembeke verwachten een nek-aan-nek race tussen de zetelende meerderheid rond burgemeester Filip Gijssels (Samen) en uitdager Pieter Claeys die met de verenigde oppositie ( CD&V / Groen / N-VA / onafhankelijken ) een gooi doet naar de sjerp. Kaprijke en Lembeke kunnen tot 15 uur elektronisch stemmen. In stembureau 5 bleken bij de opstart deze morgen enkele problemen te zijn. Ze werden echter binnen afzienbare tijd opgelost. De vertraging bleef beperkt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.