Lovendegem / Zomergem / Waarschoot –

Er zijn nog maar 6 van 26 bureaus geteld, maar CD&V haalt nu al een absolute meerderheid. Het haalt 49,9 percent.

Het gaat dus om zeer voorlopige resultaten, maar CD&V doet wat verwacht werd. Zwaar uithalen. Tony Vermeire, door de inwoners van Zomergem verkozen tot beste burgemeester uit de regio, en zijn CD&V-lijst halen de helft van de stemmen. Door de “methode Imperiali” die voor de zetelverdeling bij de gemeenteraadsverkiezingen wordt toegepast, haalt CD&V dus al een absolute meerderheid. Open VLD met Gerrit Van Brabandt, nu nog in Waarschoot en Lovendegem, zakt naar 16,4 percent. N-VA van Maikel Parmentier staat op drie met 11,6 percent van de stemmen. Groen haalt op 10,5 percent, SP.A Plus van Patrick Dossche strandt op 9 percent. De lokale lijst Project van Geert Neirynck haalt de kiesdrempel niet.

Categorieën: Radio AKTieF

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.