Leerlinge zit hele nacht vast op wc van school

Maldegem – Een leerlinge van het eerste middelbaar heeft de nacht van maandag op dinsdag doorgebracht in de toiletten van het Koninlijk Atheneum Courtmanslaan in Maldegem. Ze werd opgesloten door de conciërge en kon niemand bereiken.

De leerlinge verbleef er de nacht van afgelopen maandag op dinsdag nadat de conciërge de deuren van de school net als iedere avond had gesloten om 18.30 uur. “Normaal zijn de leerlingen dan al lang klaar met school, waardoor dit geen probleem vormt”, aldus leerkracht Pauline Van Daele. “Maar een leerlinge uit het eerste middelbaar had nog bijles van 17 tot 18 uur. Na de bijles moest de leerlinge nog naar haar locker en dringend naar het toilet. Bij het afsluiten controleerde de conciërge niet meer of er daar nog iemand was. Toen de leerlinge plots lawaai hoorde aan de deur, schrok ze, waardoor ze naar eigen zeggen niet meteen uit de wc durfde te komen. Toen ze dat later echter wel deed, stelde ze vast dat de deur gesloten was.”

De leerlinge, Eline D., besloot op de deur te slaan en te roepen, maar tevergeefs. Ze kon ook niemand bellen, omdat ze nog geen gsm heeft. “Toen besefte ik dat ik daar een hele nacht zou zitten”, aldus Eline. Ondertussen waren haar ouders volop op zoek naar hun dochter. Ze belden de school, maar die was al gesloten. Omdat het niet normaal was voor hun dochter om later thuis te komen, contacteerden ze ook de politie.

“Toen de conciërge dinsdagochtend de toiletten wou kuisen, trof hij het meisje aan. Hij belde haar ouders en bracht haar naar huis”, klinkt het. De directeur heeft zich intussen uitgebreid geëxcuseerd tegenover de leerlinge en haar ouders. De ouders besloten geen klacht in te dienen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.