Twee Caeckaerts op één lijst

Twee Caeckaerts op één lijst

Sylvie en Heidi Caeckaert Foto: Emiel Tack

Kaprijke – Sylvie en Heidi. Twee dames met exact dezelfde familienaam op de Kaprijkse “Samen werkt” lijst van kandidaat burgemeester Filip Gijssels. Geen rechtstreekse familie, maar toch aan elkaar gelinkt door verre familiale banden.

“Hiervoor moeten we eigenlijk vijf generaties terugkeren in de tijd” vertellen Heidi en Sylvie. “Onze grootvaders waren kozijns en woonden in Maldegem-Kleit in de Kleitkalseide. Door de jaren heen zocht iedereen zijn weg in het Meetjesland. Onze families zakten af richting Kaprijke.” Beide vrouwen zijn als bestuurslid actief binnen OpenVLD. Terwijl Heidi al heel wat jaren OCMW-ervaring heeft is Sylvie eerder nieuw in het vak. “Ik kwam in contact met de politiek via mijn man” zegt Sylvie. “We hadden regelmatig eens een partijvergadering bij ons thuis en zo vang je wel eens iets op. Het begon mij te interesseren en van het een kwam het ander. Ondertussen staan we beiden op dezelfde lijst. De campagne zit er ver op en dus wordt het met spanning afwachten en uitkijken naar de resultaten van aanstaande zondag 14 oktober.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.