Bassevelde hartveiliger dankzij Harley Davidson Club Assenede

Assenede – Aan het dorpshuis in Bassevelde een gloednieuw AED-toestel in gebruik genomen. Het toestel wordt geschonken door de Harley Davidson Club Assenede.

De stoere bikers van HDC Assenede organiseren jaarlijks een groot Harleytreffen in de dorpskom van Bassevelde. De Harleydag lokt elk jaar honderden Harleyliefhebbers uit binnen- en buitenland naar het ezelsdorp. Met de opbrengst van het evenement wilden ze nu iets terug doen voor de gemeenschap van Bassevelde. “Ik heb zelf al mogen ondervinden dat zo’n AED-toestel echt levens kan redden”, stelde Rudiger Wieme, president bij HDC Assenede. “Vandaar dat we niet lang hebben getwijfeld om dit gebaar te stellen.” 

In België worden gemiddeld 30 mensen per dag getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Daarbij is het van levensbelang zo snel mogelijk te starten met reanimatie. Elke seconde telt. Onderzoek toont dat snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED-toestel binnen de 6 minuten het overlevingspercentage met 70% vergroot.

Met het nieuwe AED-toestel telt de gemeente Assenede nu in totaal 7 AED-toestellen. Tot nu toe hing er een toestel aan de voetbalterreinen in Assenede, Bassevelde en Boekhoute, het gemeentehuis, de sporthal en jeugd- en sportdomein Ter Walle in Oosteeklo. “Met zeven toestellen op het ganse grondgebied is Assenede zeker en vast een voorloper”, zegt Rufy Baeke van de vzw HeartSaver. “In een ideale wereld heeft elk dorp en elke sportclub een AED-toestel hangen.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.