Longueville scoort winning-goal in blessuretijd

Assenede – Assenede pakte op de zesde speeldag zijn tweede seizoensoverwinning. Aan de rust hingen de bordjes in evenwicht maar het venijn zat in de staart van deze wedstrijd waarin beide ploegen niet wilden verliezen. Sleidinge, Maldegem en Zeveren verloren waardoor Kleit naar de tweede plaats springt, Latem blijft leider.

KFAC Waarschoot: Kristof De baere, Nicolas Vantomme, Yenco De Muynck (60’ Jef Kerckaert), Aaron De Witte, Aimad El Boutzakhti (75’ Yaw Banow), Hannes Goethals, Hichem Chaoula, Keelan Nys (87’ Arnold Wakam Nhompe), Arno Vandenhende, Eertigen Midili, Jef Pauwels
FC Assenede: Giovanni Bonne, Jasper De Neve, jeffrey Van Rie (46’ Lennert Aerts), Steven Van Hee, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville, Tom Maes, Dylan Verstraeten, Niels Snoeck (76’ Lorenzo Lammens), Kristof Speeckaert, Jarno Notenboom
Doelpunten: 12’ Maes 0-1, 33’ Nys 1-1 en 90+1’ Longueville 1-2
Gele kaarten: Van Rie, Vandenhende, Goethals en Snoeck
Scheidsrechter: Vito Gautier, Rudy Maes en Eric De Rocker

Assenede startte sterk aan de wedstrijd, na goed tien minuten scoorde Maes met een wereldgoal vanop 25 meter in de haak de openingstreffer. Op het halfuur bediende De Witte, na een persoonlijke actie, Nys die Bonne overhoeks te grazen nam. Na de rust hadden beide ploegen nog enkele halve kansen en in de slotminuut had Bonne een wonderredding in petto op een thuispoging al twijfelen zeer veel mensen of de bal al dan niet over de lijn was. In blessuretijd werd Van Hee diep gestuurd, hij zette met de buitenkant rechts voor doel, Longueville maakte waarschijnlijk de gemakkelijkse goal uit zijn carrière.

Andere uitslagen van speeldag 6: Zomergem-Latem 1-3, Kleit-Zeveren 1-0, Sint-Laureins-Sleidinge 2-1, Merendree-Maldegem 2-1, Meetjesland-Bellem 1-3, Lovendegem-Lembeke 3-1 en Ertvelde-Poesele 2-4.

In de stand leidt Latem met zestien punten, Kleit heeft vier punten minder, Sleidinge en Zeveren hebben vijf punten minder, Maldegem en Bellem hebben zes punten minder en het trio Lembeke/Lovendegem/Poesele heeft zeven punten minder.

Assenede volgt op de tiende plaats met acht punten, Zomergem en Merendree hebben zeven punten, Sint-Laureins heeft vijf punten en het trio Meetjesland/Ertvelde/Waarschoot sluit de rij met vier punten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.