Schoonheidsspecialistes Betty (49) en Sandra (46) kandidaat voor Anders: “Als de mensen in onze stoel liggen, komen de tongen los”

Schoonheidsspecialistes Betty (49) en Sandra (46) kandidaat voor Anders: “Als de mensen in onze stoel liggen, komen de tongen los”

Betty en Sandra vangen veel op in hun beautysalon. “We staan dicht bij de mensen. En dan moet je luisteren. Dat is belangrijk als politica”, vertellen ze. Foto: cte

Assenede –

Met Betty Bauwens (49) en Sandra Cooman (46) staan op de lijst Anders twee schoonheidsspecialistes. “Wij staan tussen de mensen en weten wat er leeft”, klinkt het. “Héél belangrijk voor iemand die in de politiek zit.”

Betty (49) runt in de Nieuwe Boekhoutestraat in Bassevelde Schoonheidsinstituut Betty. Sandra (46) heeft op de Staak in Assenede haar eigen beautysalon Sandra’s Nagelstyling. Maar beide dames doen meer dan gelnagels zetten, gezichten verzorgen en mensen mooi maken.

Betty is secretaris van de Gezinsbond en zit in het CD&V-bestuur, Sandra heeft een verleden als leesmama en zetelt voor N-VA in de OCMW-raad, nadat ze 6 jaar geleden het vierde meeste stemmen haalde voor haar partij. Met de verkiezingen in zicht hebben beide dames één doel: politiek nog actiever worden.

De combinatie van schoonheidsspecialiste en politica lijkt niet alledaags, maar beide 40’ers zien het anders. “Wij weten véél. We staan zeer dicht bij de mensen. Als ze bij jou op de zetel liggen, komen de tongen snel los. In het beautysalon valt de spanning af van de gasten, worden ze ontspannen en beginnen ze makkelijker te vertellen.”

“We zijn trouwens niet alleen schoonheidsspecialistes, we zijn ook psychologen. Mensen luchten hun hart en nemen je in vertrouwen. Dan geldt de regel: horen, zien en zwijgen.”

Wordt er te weinig geluisterd in de politiek? “Ik denk het wel”, zegt Betty. “Maar niet alleen in de politiek. Dat is een algemeen gegeven. Iedereen heeft weinig tijd. Door te luisteren kom je nochtans veel te weten. Politieke partijen hebben kandidaten nodig die in het veld zitten en signalen opvangen, zo weten ze wat er omgaat bij de bevolking.”

Positieve reacties

Hoe de klanten reageren op de politieke ambities van hun schoonheidsspecialiste? “De meeste reacties zijn positief, al zal ik zelf nooit actief campagne voeren in mijn nagelstudio”, antwoordt Sandra. “Politiek kan gevoelig liggen, hé. Ik verkies de meer subtiele weg, en leg wat flyers in mijn salon. Sommigen weten natuurlijk dat ik politiek actief ben en beginnen er dan zelf over.”

“Zo was de moeder van een klant van mij met de fiets in een put gevallen en had ze haar sleutelbeen gebroken. Ze zijn naar de gemeente en de politiek gestapt, maar er is niks mee gedaan. Nu ligt alles in handen van het gerecht. Ik heb wél geluisterd. Die vrouw zit nu vrijwillig in mijn campagneteam.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.