Vluchtelingen uit Eritrea en Kameroen doen mee aan verkiezingen: “Belgen moeten blij zijn dat ze mogen stemmen”

Evergem –

Met Nikhat Kiros Sereke (40) en Abraham Bendia (44) staan op de Groen-lijst in Evergem voor het eerst twee kleurlingen. Beiden komen uit een dictatoriaal bestuurd Afrikaans land. Daarom appreciëren ze onze democratie des te meer.

Nikhat Kiros Sereke vluchtte van Eritrea naar buurland Soedan. “Omdat mijn papa al lang in België voor het Rode Kruis werkte, kreeg ik zestien jaar geleden in Soedan een visum om naar hem toe te gaan”, zegt de vrouw. In haar geboorteland maakte ze haar universitaire studies niet af, maar ze leerde er wel haar huidige man kennen.

“Na vele jaren kwam ik via Facebook opnieuw met hem in contact. Hij doctoreerde toen in Zuid-Afrika. Daar zijn we in 2006 gehuwd. We kregen drie …

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.