Gemeentehuis op zondag 14 oktober open voor registratie orgaandonor

Evergem – Op dinsdag 18 september lanceerde VTM het programma ‘Make Belgium Great Again’. In een reportage schonk VTM extra aandacht aan orgaandonatie. Zo’n registraties redden namelijk elke dag mensenlevens. Vele gemeentehuizen openen naar aanleiding van het programma op zondag 23 september uitzonderlijk hun deuren voor inwoners die zich willen registreren als donor. In Evergem doen we dit ook, maar dan op zondag 14 oktober. Administratief Centrum Evergem is die dag uitzonderlijk open tussen 9 en 12 uur.

Registreren als orgaandonor duurt slechts vijf minuten. Op vertoon van je identiteitskaart en een handtekening onder het officiële document is dit snel gebeurd. De ambtenaar voert alle gegevens in in het rijksregister en vanaf dan ben je officieel geregistreerd als orgaandonor.

Registraties in Evergem fors gestegen

Evergem doet al heel wat inspanningen om orgaandonatie kenbaar te maken bij haar inwoners. Zo verschijnt vaak een oproep via de gemeentelijke informatiekanalen en plaatsten we een oproep op het ticket met het volgnummer in het gemeentehuis. Hierdoor zijn de registraties de laatste jaren fors gestegen. In 2015 waren er slechts 94 registraties. Door onze inspanningen zijn we in 2017 naar 205 registraties gegaan. Voor 2018 zijn er voorlopig al 157 nieuwe mensen geregistreerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.