Eerste deelname aan wedstrijd en Sander (32) meteen verkozen tot ‘Eerste Kok van België’

Knokke-Heist / Evergem –

Hoewel Sleidingenaar Sander Van de Walle (32) de eerste keer deelnam aan de Prosper Montagnéwedstrijd (PMW) voor koks, won hij dat culinair topconcours. Dat biedt hem nieuwe perspectieven. Voor een eigen zaak gaat hij nog niet, maar volgende zomer wordt hij chef van een tweede zaak van zijn baas Frederik Deceuninck.

Sander werd niet zomaar Eerste Kok van België 2019. Hij bereidde de wedstrijd zeer goed voor. “Ik werkte nog samen met Peter Haesaert van visrestaurant Kelderman in Aalst. Omdat die kok een van de vorige winnaars van de prijs is, vroeg ik hem om me te coachen. Ook mijn chef stapte mee in het verhaal. De organisatoren bepaalden welke ingrediënten we moesten verwerken in het voor-, hoofd- en nagerecht, maar de deelnemers moesten zelf hun receptuur schrijven.”

“Toen ik …

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.