Zieke vader en zijn zoon slapen eerste nacht elders na veelbesproken uithuiszetting: “We hopen ooit naar hoeve te kunnen terugkeren”

Evergem / Kaprijke –

Robert De Craene (76) en zijn inwonende zoon Jacobs (46) kregen vorige week donderdag de definitieve beslissing dat ze op vraag van de Belgische staat uiterlijk vandaag om 8.15 uur hun erf aan Walgracht moeten verlaten. Sindsdien kenden beiden geen minuut rust meer.

“Het artikel dat vorige zaterdag in de krant verscheen over onze uithuiszetting, lokte veel reacties uit”, zegt Robert. “Veel mensen willen ons helpen en misschien is zelfs nog via gerechtelijke weg een oplossing mogelijk. Nu is het belangrijkste dat we nieuw onderdak hebben. Na een intense zoektocht vond Jacob in Lembeke achter een hoeve een fraaie huurwoning. Mijn vijf zussen en hun respectieve echtgenoot helpen mijn zoon om onze huisraad en inboedel te verhuizen.”

LEES …

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.