Ontwikkelaar werkt aan omgevingsvergunning voor nieuwe assistentiewoningen in Lembeke

Kaprijke – Projectontwikkelaar Senior Investments uit Evergem is bezig met de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de bouw van 36 assistentiewoningen op de site van het oude rustoord Sint-Jozef in Lembeke. Het gemeentebestuur kan voorlopig nog geen vergunning verlenen, aangezien de ontwikkelaar het dossier op een aantal punten nog dient bij te sturen.

Het OCMW-bestuur besliste om een publiek-private samenwerking op te starten voor de afbraak van het voormalige rustoord en het plaatsen van een nieuwbouw, die 36 ruime assistentiewoningen zal omvatten. De keuze viel op Senior Investments na een uitgebreide selectieprocedure.

Ondertussen heeft de ontwikkelaar een bouwaanvraag ingediend. Het bestuur heeft gevraagd om het dossier aan te passen naar aanleiding van adviezen van onder meer de hulpverleningszone, de netbeheerder en het Agentschap Onroerend Erfgoed, van bezwaren uit het openbaar onderzoek, en van specifieke procedures in het kader van de wetgeving. Deze aanpassingen zijn niet fundamenteel, maar dragen bij tot een compleet en gefundeerd dossier.

Het gemeentebestuur ondersteunt uiteraard nog steeds de bouw van de assistentiewoningen en is ervan overtuigd de vergunning – mits de gevraagde bijsturingen in het dossier – binnenkort te kunnen verlenen, zodat de ontwikkelaar kan starten met de realisatie van het project.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.