Assenede pakt tweede opeenvolgende nederlaag

Assenede – Na een start met vijf op negen pakken de polderjongens opnieuw een nederlaag. Thuis tegen Zomergem, de elfde in de stand, werd het droogweg 0-3. Latem won tegen Lovendegem waardoor het alleen leider wordt.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Jasper De Neve, Arno Van Ootegem, Jeffrey Van Rie (80’ Lennert Aerts), Steven Van Hee, Jeroen Van Dooren, Cedric Van Cleemputte (65’ Niels Snoeck), Tom Maes, Dylan Verstraeten, Kristof Speeckaert en Jarno Notteboom (54’ Ian De Maesschalck).
KVV Zomergem: Marijn Delaere, Jonas Van Brackel, Jens Vandenbroecke, Anthony Van Pottelberghe, Kevin Van de Voorde (76’ Jelle De Langhe), Sam Lescrauwet, Steven Declerck, Mathias De Jaeger (70’ Balder De Paepe), Jasper De Decker, Thomas Taveirne en Rob Baecke (80’ Emile Carton).
Doelpunten: 26’ De Decker 0-1, 33’ De Jaeger 0-2 en 76’ Taveirne 0-3.
Gele kaarten: Van Rie en Taveirne
Scheidsrechters: Anthony Verheecke, Marnic Heyndrickx en Willy Lammens

De thuisploeg begon snedig aan de wedstrijd met een kopkans van Verstraeten en een schot van Van Hee die beide onschadelijk werden gemaakt door Delaere. Geleidelijk aan herstelde Zomergem het evenwicht en kwam het iets na halfweg de eerste helft op voorsprong. Een vrije trap van Speeckaert werd onschadelijk gemaakt door Delaere en op de tegenvaanval bracht De Jaeger zijn ploeg op 0-2. Assenede probeerde na de rust het evenwicht te herstellen maar gebruikte teveel de lange bal die bezoeker Zomergem niet echt in de problemen bracht. Een kwartier voor het einde bracht Taveirne de 0-3 eindcijfers op het bord.

Latem versloeg Lovendegem met 2-1, Sleidinge won van Ertvelde met 3-2, Zeveren en Waarschoot speelden 1-1 gelijk, Maldegem versloeg in de derby Kleit met 3-1, Lembeke verloor met 0-2 van Meetjesland, Bellem won van Sint-Laureins met 2-1 en Poesele-Merendree werd 4-0.

Latem leidt met dertien punten, Sleidinge en Zeveren hebben elf punten, Maldegem heeft tien punten en Kleit en Lembeke hebben negen punten. Zomergem en Bellem staan op de zevende plaats met zeven punten, Lovendegem en Poesele zijn negende met zes punten en Assenede is elfde met vijf punten. Meetjesland, Ertvelde, Waarschoot en Merendree hebben vier punten en Sint-Laureins staat laatste met twee punten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.