di. nov 5th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Ze zijn vrienden, staan op zelfde lijst en maken nu ook samen ‘tsjeventelevisie’

Ze zijn vrienden, staan op zelfde lijst en maken nu ook samen ‘tsjeventelevisie’

Kim Martens, Matthias De Block en Marc Dhoore, drie vriendjes in de politiek. Kim en Marc zijn ook nog eens buren langs de N9 in Waarschoot. “Dat braakliggend stuk grond tussen hen in, dat had nog iets voor mij geweest”, lacht Matthias. “Maar het is al verkocht. Jammer, dus” Foto: cte

Waarschoot / Lovendegem / Zomergem –

Vriendschap in de politiek: het bestaat nog. Kim Martens, Matthias De Block en Marc Dhoore, die broederlijk samen op de CD&V-lijst staan, spelen hun vriendschap ook uit in hun campagne. Ze hebben zelfs hun eigen televisiekanaal: TvTsjeven.

Het is een van de meest frisse verkiezingscampagnes uit de regio, ‘TvTsjeven’ van Kim Martens (33), Matthias De Block (33) en Marc Dhoore (37): drie Waarschotenaren, drie Lievegemse CD&V-kandidaten én drie vriendjes in de politiek.

Kim en Marc zijn zelfs buren in de Hendrik Consciencelaan. “We lopen geregeld bij elkaar binnen. De voorbije zomer zijn we zelfs nog samen naar Center Parcs geweest. Natuurlijk praten we veel over politiek. Nu de verkiezingen er aankomen nog iets meer. Maar we hebben het ook over andere zaken. Over de normale dingen waar alle mannen over babbelen.”

Braakliggend stuk grond

Tussen de woningen van Kim en Marc ligt nog een braakliggend stuk bouwgrond. “Jammer dat het al verkocht is, of ik kon nog tussen die twee gaan wonen”, lacht Matthias, zoon van ereburgemeester De Block en ex-schepen Nicole De Vos, én jeugdvriend van Kim, die een tijdlang waarnemend burgemeester van Waarschoot was.

“Kim en ik zijn twee nakomertjes. Onze broers trokken samen op, en de kleine pagadders mochten mee. We zaten dus vroeg in de pinten. Alleen mochten we er niet van drinken.”

De sfeer tijdens het interview met de drie heren zit goed, en die goede sfeer trekken ze ook door naar TvTsjeven, hun televisiekanaal op Facebook waar zij op zoek gaan naar leuke verhalen en mythes uit de zeven gemeenten die straks samen de nieuwe fusiegemeente Lievegem zullen vormen.

Er was al een bijdrage over de dikste kastanjeboom van het land, de tunnel van het rattenkasteel naar de Waarschootse kerk en ook nog het aantal varkens, runderen en pluimvee in Lievegem.

Middelpunt gevonden

“We wilden iets origineels doen, en we krijgen goede commentaren. Het is de bedoeling om de zeven dorpen na de fusie samen te laten groeien. Wel, laat ons ze eerst wat beter leren kennen. Ook andere CD&V-kandidaten laten we aan bod komen. We zijn maten, maar we zijn ook CD&V Lievegem. Wat er nog komt? We gaan nog iets met de Bevende Hazelaar en onze dialecten doen. We hebben ook het middelpunt van Lievegem gevonden.”

Dat Marc goed overweg kan met video, helpt natuurlijk. “We doen alles met de gsm. Lekker goedkoop. Ons budget? Dertig euro of zo. Maar het is vooral wijs. Misschien doen we na de verkiezingen gewoon verder.”

Wat de verwachtingen voor 14 oktober zijn? “Het zou de max zijn mochten we alle drie verkozen raken. Dat zou ook betekenen dat de campagne zeer geslaagd is. Maar het wordt moeilijk. Waarschoot is niet alleen meer, en er staan ook nog andere vrienden van ons op andere lijsten. Wie voor hen kiest, kan niet voor ons stemmen. Het zou ideaal zijn mochten de mensen gewoon 29 bollekes kunnen inkleuren, over de partijgrenzen heen. Maar dat gaat niet zeker?” (lacht)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright AKTIEF! 2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.