Kathleen (47) en haar man Alain (52) samen op lijst N-VA: “Maar onze ambities lopen ver uiteen”

Evergem –

Met de verkiezingen van 2012 haalde de toen nog onbekende apothekeres Kathleen Depoorter (47) op de N-VA-lijst vanop de tweede plek 1.182 voorkeurstemmen. Met 925 stemmen mocht haar man, huisarts Alain Bogaert (52), evenmin klagen. Hoewel slechts een van beiden een mandaat kan opnemen dingen ze op 14 oktober opnieuw alle twee naar de gunst van de kiezer.

Depoorter komt uit een zeer Vlaamsgezind nest en is al lang geïnteresseerd in politiek. “Thuis werd op zondagvoormiddag steevast gekeken naar het tv-programma De Zevende Dag. Van kindsbeen af woonde ik in familiekring politieke discussies bij en jaarlijks werd op kerstavond in onze familie Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst.”

“Ik wou dan ook al lang de politiek van dichterbij kennen. Al in 2008 besliste ik vier jaar later deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat …

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.