Advocaat verwikkeld in fraudezaak met Belgische staat toch kandidaat bij verkiezingen: “We gunnen hem voordeel van de twijfel”

Assenede –

Gemeenteraadslid Stany Buysse, uit CD&V gezet omdat hij in een fraudezaak verwikkeld is, krijgt bij de nieuwe partij Content Assnee wél nog een kans.

CD&V Assenede zette gemeenteraadslid Stany Buysse in juli uit de fractie, nadat bekend raakte dat hij zich moet verantwoorden voor de rechtbank voor een fraudedossier (zie Het Nieuwsblad 18/9).

Volgens het openbaar ministerie hebben Buysse, een advocaat, en zijn tolk jarenlang de Belgische Staat voor honderdduizenden euro’s opgelicht door tolkenformulieren frauduleus in te vullen. Het parket vordert twaalf maanden cel, maar Buysse vraagt de vrijspraak.

“Ik ben goedgelovig en naïef geweest om iemand te vertrouwen die fouten heeft gemaakt. Maar ik heb geen misdrijven gepleegd. Toch niet bewust”, zegt hij.

Content Assnee, een nieuwe partij, geeft Stany Buysse wel het voordeel van de twijfel. Hij krijgt plaats drie op de lijst, na kopman Roel Pauwels en Annette Geirnaert. “Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, laat de partij weten.

Afspraken gemaakt

“In geval van een veroordeling zal de betrokken persoon zich terugtrekken uit de partij. Dat is de afspraak.” De uitspraak wordt verwacht op 15 oktober. Dat is de dag na de verkiezingen…

Na de top drie volgen Ludwine Bauwens, Kevin van Hove, Sabine Bauwens, Axelle Drory, Eric Bruynbroeck, Elke Vanden Berghe, Martine Geirnaert en Lieve Hermans. Initiatiefnemer Stef Lefebure op 12 en Alex Van Wynsberghe, oud-gemeenteraadslid en voormalig voorzitter van de cultuurraad, duwen. “Met 13 kandidaten voor 23 te verdelen zetels, gaan we voor de absolute meerderheid”, knipogen ze.

Content Assnee vraagt de herinvoering van basisdienstverlening in alle deelgemeenten, verzet zich tegen een fusie, pleit voor meer verkeersveiligheid in het dorp en wil dorpsgezichten beter beschermen door een appartementenstop in de dorpskernen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.