Moeilijke start voor regioploegen

Moeilijke start voor regioploegen

De wedstrijd start vanavond om 19.30 uur Foto: RR

Assenede – Het ziet ernaar uit dat het een lang en zwaar seizoen wordt voor zowel Boekhoute als Bassevelde. Na drie wedstrijden, waarvan twee thuisduels, halen de garnaaljongens twee op negen. De Klauwaarts blijven zelfs puntenloos laatste. Volgende week wordt er maar beter gewonnen bij respectievelijk Evergem en Vinderhoute al klinkt dit voor de ene ploeg toch gemakkelijker gezegd dan gedaan.

VC Boekhoute – Maria/Aalter 0-2

VC Boekhoute: Tim Van Waes, Ken Monstrey, Jarno Steyaert, Tom Willems, Elmo Neyt, Dieter Hautekeete, Sander De Buck (70’ Sven De Graeve), Jens Colpaert (83’ Leander Schauvliege), Niels Hillaert (46’ Willem De Kock), Jannick Van de Walle en Matthias De Kock
Maria/Aalter: Miguel Libbrecht, Loughlin Schepers (75’ Mike Desmet), Alpha Camara, Jonas Defruyt, Olivier Sergeant, Martijn Keirse, Sébastien Schotte, Jasper Dewildeman (75’ Joachim Van Ooteghem), Yurgu Filiz (87’ Tycho Mortier), Logan Horrent en Gill-Jan Christiaan Guidée
Doelpunten: 9’ Dewildeman 0-1 en 21’ Horrent 0-2
Gele kaarten: De Buck, De Kock, Van de Walle en Libbrecht
Scheidsrechter: Achim De Vriendt, Ronny Crabbé en Kevin Blomme

De thuisploeg kwam vrij vroeg op een dubbele achterstand. Veel verder dan tweemaal de paal, via De Kock en Van de Walle kwam het echter niet waardoor het tegen een logische nederlaag liep. 

KVVK Bassevelde – FC Sint-Kruis-Winkel 1-3

KVVK Bassevelde: Michiel De Pau, Jelle De Wispelaere, Sybe Van Zele, Henri Nijssen, Jonas Maenhout (72’ Lennert Camps), Jens De Wispelaere (46’ Inias De Rijcke), Kevin Mortier, Laurent Standaert, Tim Van Speybroeck (61’ Yoran Mechelinck), Jonathan Haes en Laurenz Van Vooren.
FC Sint-Kruis-Winkel: Sven Van Nieuland, Davy De Maertelaere, Chris Willems, Keith Dewitte (66’ Enes Akbulut), Jonas Gosseye (76’ Robin Mestdagh), Sefa Isci, Axel Quivreux, Rutger Bauwens, Jeffrey Afari, Quinten Van de Wiele (84’ Pademoo Lee) en Maxime Boelaert.
Doelpunten: 6’ Van Speybroeck 1-0, 22’ Van Nieuland via strafschop 1-1, 30’ Van de Wiele 1-2 en 71’ Quivreux 1-3
Gele kaarten: Isci, Maenhout en Gosseye
Scheidsrechters: Jo Tanghe, Koen Hoof en Raf De Groeve

Bassevelde etaleerde te weinig duelkracht tegen de leiders uit Sint-Kruis-Winkel. Nochtans kwam het in de openingsfase op voorsprong toen Van Speybroeck een vrije trap van Mortier voorbij Van Nieuland kopte. Diezelfde bezoekende doelman bracht de bezoekers op gelijke hoogte toen Van de Wiele vrij gemakkelijk neerging in de zestien en scheidsrechter Tanghe  naar de stip wees. Op het halfuur bracht Van de Wiele Winkel op voorsprong toen hij als laatste de bal beroerde na een scrimmage voor het doel van De Pau. Bassevelde probeerde na de rust orde op zaken te stellen maar verder dan wat steriele druk kwam het niet. De bezoekers nam terug het overwicht en twintig minuten voor affluiten bracht Quivreux de doodsteek toe door een afgeblokte voorzet van Akbulut vanop de rand van de grote hoek staalhard in het doel te  jagen.

Samen met Evergem (1-4 winst bij Belzele) blijft Sint-Kruis-Winkel leider met het maximum van negen punten. Ursel (2-0 tegen Muide) is derde met zeven punten. DKW Evergem (6-0 tegen Vinderhoute), Hansbeke (1-0 tegen Watervliet) en Maria/Aalter hebben zes punten en Wachtebeke (2-1 tegen Vinkt) heeft vijf punten.

Nevele (2-4 winst bij Vinkt) en Belzele hebben vier punten, Vinkt heeft drie punten en het trio Watervliet/Muide/Boekhoute heeft twee punten. Donk heeft één punt en Bassevelde en Vinderhoute blijven puntenloos laatste.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.