Wel al een ploeg voorgesteld, nog geen programma

Wel al een ploeg voorgesteld, nog geen programma

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Samen Foto: Emiel Tack

Kaprijke – Wie het verkiezingsprogramma van Samen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober wil kennen, moet geduld oefenen. “De concrete plannen voor het beleid van de komende zes jaar maken we pas op 6 september bekend” vertelde Samen-voorzitter Evelyn Fiers bij de bekendmaking van de kandidaten.

“We hebben hard gewerkt om de lijst zo sterk mogelijk samen te stellen”. We gaan voor negen vrouwen en acht mannen, geografisch netjes verdeeld over onze drie deelgemeenten. In de ploeg hebben we zes nieuwe kandidaten waarbij Cindy Van Hee als nieuwkomer de tweede plaats krijgt geflankeerd door de zetelende burgemeester Filip Gijssels op de eerste plaats en schepen Marnix Seels op de derde plaats. De bodem van de lijst is met de schepenen Ruebens en De Waele een stuk beton.” Nog volgens Fiers heeft de lijst een brede waaier een profielen van ondernemers, over zelfstandigen, landbouwers, studenten, zorgverleners en werknemers. Over de plannen voor de toekomst bleef Fiers voorlopig heel vaag. “We hadden bij de start van de vorige legislatuur een 100-punten programma opgesteld” besluit de voorzitter. “Na zes jaar stellen we vast dat zowat alle punten uitgevoerd, of in uitvoering zijn. Ook voor de komende zes jaar staat er nog heel wat op ons lijstje. Dat vertellen we pas tijdens een groots opgezette publieksvoorstelling van de kandidaten.” Over de tegenstander voor de op til zijnde verkiezingen was lijsttrekker Filip Gijssels iets duidelijker. “De samenstelling van de groep lijkt ons een merkwaardige combinatie. Zij zijn vooral tegen veel zaken heb ik al begrepen. Wij pakken het positiever aan en zijn voor veranderingen en verbeteringen.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.