Zelzate – Eigenaar vindt gestolen motor terug dankzij list

Van de vijf crossmotoren die eind juli in de bandencentrale van Peter De Backer zijn gestolen, heeft de man er intussen al twee weer in zijn bezit. De derde vond hij dankzij een eigen onderzoek terug in Leuven.

Na een bericht over de diefstal van de motoren in zijn bandencentrale, kreeg Peter De Backer veel tips van klanten en vrienden.

De man vond kort na de diefstal, die dateert van 23 juli dit jaar, al twee motoren terug. “Allemaal met linken naar een 37-jarige man die op een paar honderden meters van mijn deur woont en intussen is opgepakt”, vertelt De Backer.

“De derde motor vond ik omdat die al een maand rondreed met een witte motor van het merk Cagiva. Ik had via kennissen vernomen dat hij de Cagiva had geruild voor een andere motor, waarvan ik vermoedde dat het een van mijn gestolen exemplaren was.”

Toen de man in kwestie de witte motor te koop stelde, heeft een vriend van Peter zich als potentiële koper voorgedaan. “Zo vond hij op de inschrijvingsbewijs van de Cagiva de gegevens van de vorige eigenaar en dus de vermoedelijke bezitter van mijn geruilde motor”, vertelt De Backer.

Te goeder trouw

Afgelopen vrijdag ging hij naar Leuven waar hij hoopte zijn gestolen voertuig te kunnen ophalen. “Het bleek mijn voertuig te zijn maar het identificatienummer was eraf gehaald. Omdat de Leuvenaar volgens zijn verklaring de ruil met de Cagiva te goeder trouw had uitgevoerd, kreeg ik mijn motor nog niet mee naar huis. Ik moet wachten op een uitspraak van de rechter”, vertelt De Backer nog. “De andere twee gestolen motoren zal ik ook nog wel terugvinden. Eentje zou in een Nederlands zigeunerkamp staan. Daar zie ik mij voorlopig nog niet alleen naartoe stappen.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts