Eeklo – Kapotte voetpaden en verroeste verkeersborden: Oostveld ligt er vervallen bij

De straten in de Oostveldwijk in Eeklo liggen er mistroostig bij. Voetpaden en wegsignalisatie zijn al lang niet meer onder handen genomen. Dat klaagt SMS-gemeenteraadslid Luc Vandevelde aan. “We mogen de omliggende wijken niet uit het oog verliezen.” De meerderheid belooft beterschap.

“Zoals iedereen weet moet er veel veranderen aan de stadskern van Eeklo”, stelde Luc Vandevelde van oppositiepartij SMS op de jongste gemeenteraad. “Maar we mogen ook de omliggende wijken zoals Oostveld niet vergeten. Straten zoals de Hospitaalstraat, Lekestraat, Schaperijstraat, Kottemstraat, Klinkaarstraat vertonen echt veroudering. De wegen hebben verzakkingen, bulten en nog vele andere gebreken. Dan hebben we het nog niet gehad over de voetpaden. Gebroken klinkers, klinkers die weg zijn. Dit kunnen we geen voetpad noemen.”

Verroeste borden

Ook de wegsignalisatie is verouderd, aldus het gemeenteraadslid. “ln veel van deze straten staat het verkeersbord E11 voor halfmaandelijks beurtelings parkeren. Veel van deze borden zijn verbleekt of zijn verroest”, zegt het raadslid nog. “Verder zien de verlichtingspalen er op bepaalde plaatsen erbarmelijk uit. Ook het herschilderen van de gele en witte lijnen is dringend.”

Waar er volgens Vandevelde ook vlug werk van moet gemaakt worden, is de overdreven snelheid in deze straten. “Velen denken dat dit hier een zone 70 is. Vooral de Spoorwegstraat, Schaperijstraat, Lekestraat en Kottemstraat ondervinden hier de dagelijks realiteit van”, klinkt het.

Riool defect

“We zullen de opmerkingen meegeven aan de technische dienst”, reageerde schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open VLD). “De verschillende verzakkingen zijn het gevolg van riooldefecten en die herstellingen worden aan de Watergroep doorgegeven en zij volgen dat goed op.”

Volgens de schepen is het niet zo dat de straten en voetpaden in Eeklo zomaar te liggen verkommeren. “Ik kan een bundeltje tonen van herstellingen die de laatste jaren gebeurd zijn. Daarvoor is reeds 225.000 euro betaald aan aannemers en voor verschillende tienduizenden euro’s zijn er herstellingen gebeurd door eigen stadsdiensten. Het is dus niet allemaal slecht. De kwestie van de overdreven snelheid en het sluipverkeer zullen we aanpakken in het masterplan voor Oostveld.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts