Assenede – Vader en zoon willen allebei prins-carnaval worden

Uiterst zeldzaam, misschien wel uniek in de wereld van carnaval: vader én zoon die beiden Prins van België willen worden. Kris De Scheemaeker (30) gaat voor winst bij de grote jongens, zijn zoontje Hades (7) wil papa achterna bij de kinderen.

Kris De Scheemaeker wil Prins van het Prinsenpaar België worden, Hades gaat voor de titel van Nationale Kinderprins van België. Kris ging als kind al elk jaar naar het kindercarnaval in Assenede en reed elk jaar met zijn ouders mee in de reclamestoet, tot hij op een dag met zijn moeder naar Sloezenmaandag ging.

“Dat beviel mij zo erg, dat ik het jaar daarop een hoop vrienden heb opgetrommeld om mee te gaan. Wij zijn carnaval blijven vieren.”

Bloed

Op zijn 17de richtte hij met De Flierefluiters zijn eigen carnavalsvereniging op, hij nam deel aan de Prins Carnavalverkiezing in Assenede en met zijn kandidatuur voor Prins van het Prinsenpaar België volgt een nieuwe stap. Al moet je daar wel heel veel voor over hebben.

“Het belangrijkste is dat carnaval in je bloed zit. Je moet het graag doen, niet voor drie dagen of voor elf dagen zoals in Assenede, maar het hele jaar door”, zegt Kris. “Maar om steun te winnen moet je je zo veel als mogelijk laten zien natuurlijk. ‘s Weekends doorkruis ik het hele land, van de zee tot in Limburg.”

“Bijna elk weekend zijn er vier tot vijf dingen te doen: we proberen zo veel mogelijk evenementen mee te pikken. Een opgave is het niet. We gaan altijd samen met een vriendenclub uit de streek en komen terecht in een nog grotere vriendenclub over het hele land. Het enige wat soms tegenvalt zijn de lange afstanden. Soms moet je écht wel lang in de auto zitten. Maar ik kijk er elk weekend naar uit. Hades gaat zelfs regelmatig mee.”

Drie landstalen

Het enthousiasme van papa Kris werkte zo aanstekelijk dat ook Hades van het Prinsschap begon te dromen. “Tijdens het campagne voeren zei Hades: ‘Papa, ik wil ook Prins worden’. Dus hebben we hem ingeschreven voor de verkiezing van Nationale Kinderprins van België. Hij is écht gek op carnaval, gekker dan ik op die leeftijd. Op kindercarnaval in Assenede is er altijd een kleine stoet.”

“In plaats van te voet te gaan, zoals elk kind doet, wil Hades dan een wagen. Dus hebben we een bakfiets omgebouwd tot brandweerwagen. Om Kinderprins te worden in Assenede moet je een dansje doen, proberen zo goed mogelijk verkleed te zijn en hopen dat je gekozen wordt. Bij de nationale verkiezing moet hij zich zelfs voorstellen in de drie landstalen. Dat is niet makkelijk voor een jongen van zijn leeftijd, maar hij is heel enthousiast. Als ik moet kiezen tussen hem en mezelf, hoopt mijn vaderhart dat Hades Kinderprins wordt. Dat zou écht geweldig zijn. Samen de steek, de pluimen en de macht in handen krijgen, dat zou een ultieme droom zijn.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts