Evergem – Bestuurder rijdt met auto tot in woonkamer: “Een wonder dat er niemand gewond raakte”

Een auto boorde zich zaterdagavond door de gevel van een woning in Kerkbrugge en kwam in de woonkamer tot stilstand. De ravage was enorm maar als bij wonder liepen noch de bestuurder noch de bewoners van het huis, die op het moment van het ongeval in huis waren, verwondingen op.

Een 43-jarige man uit Evergem is zaterdagavond om 20.45 uur in zijn buurt met een Volkswagen Polo tegen de gevel geknald van de woning op de hoek van Kerkbruggestraat en Elslo. De wagen boorde zich tot een halve meter ver in de woonkamer, waar hij een ravage achterliet. De bestuurder kwam er met de schrik van af en ook de bewoners van het huis zijn niet gewond. De materiële schade is echter zeer groot en de brandweer moest de woning stutten.

“Ik zat tv te kijken”

““Ik zat in mijn woonkamer aan mijn computer en schrok van de hevige klap”, vertelt Gilbert Landuyt. “Mijn vrouw zat in de zetel naar televisie te kijken. Nog een geluk dat ze ver van de gevel zat waarop de auto is ingereden. We zijn dus niet gewond, maar we zijn wel fel geschrokken. Die bestuurder, een man uit de buurt, was wellicht verstrooid. Hij kwam uit de Doornzeelsestraat en moet normaliter voorrang verlenen aan de voertuigen in de Kerkbruggestraat. Hij is echter zonder te remmen tegen onze gevel gereden. Had hij geremd dan waren we door het geluid gewaarschuwd geweest en hadden we niet zo erg geschrokken. Ik hoop dat we in ons huis kunnen blijven wonen.”

Dak was pas hersteld

“Pas toen ik de stofwolk zag, realiseerde ik me wat er gebeurd was”, zegt Landuyts vrouw Annie Versyp. “Toen ik rechtop stond, trilde ik op mijn benen. We mogen van geluk spreken dat mijn man en ik niet gewond zijn, maar de schade in de woonkamer is enorm. We hopen dat de herstellingen vlug kunnen worden uitgevoerd worden. “Onlangs deden we grote kosten aan ons dak. Het is te hopen dat de dakconstructie door de zware klap geen schade heeft opgelopen”, vreest Gilbert.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts