Zelzate – Ennio trekt een jaar lang op reis en daar heeft hij een goede reden voor!

Ennio Mingolla (31) uit Zelzate trekt samen met Stefanie Casteleyn (35) uit Oudenaarde een jaar lang enkel met een rugzak en een muskietennet door Zuid-Oost-Azië.

“Een ongeval in 2012 heeft mijn leven veranderd”, zegt de ex-chiroleider. Ennio heeft het over het ongeval na de fuif ‘Summerswitch’ waarbij hij een zware luchter op zijn hoofd kreeg. Hij bleef daarna lange tijd in coma.

“Door dat ongeval, waar ik epilepsie aan overhield, verloor ik na één jaar mijn job bij ArcelorMittal Gent. Ik ben meer beginnen nadenken en nu ik aan de voet van het grote leven sta, wil ik nog één keer zot doen, nog eens profiteren van mijn jonge leven zonder huisje, boompje, beestje.”

Dat profiteren gaat hij doen met zijn ex-collega Stefanie waarmee hij bij Pascual Games werkte. Hijzelf nam er ontslag, zij gaat voor een jaar in loopbaanonderbreking. “Laat het ons een bezinningsreis noemen om onze jeugd af te sluiten”, klinkt het bij beiden.

Zin van het leven

“Ik ben iemand die graag nadenkt over het leven en de zin ervan. Het alledaagse leven wat voor velen als normaal beschouwd wordt of als de realiteit: wel daar kan ik me niet in vinden”, zegt Stefanie.

“Het geeft me allesbehalve voldoening om zonder veel nadenken een leven te leven als zovelen. ‘Huisje, tuintje, boompje’, dus. Ik vind het mooi voor anderen die zich er wel in kunnen vinden en mijn leuze is dan ook dat je moet doen waar je je goed bij voelt, ongeacht wat dit mag zijn, zolang we maar op een respectvolle manier met elkaar omgaan.”

“Deze reis is op alle vlakken een grote stap geweest. Ik zie het als een soort vrijheid, maar ook het ontdekken van mensen en culturen, de mooie plaatsen die moeder natuur te bieden heeft om mezelf beter te leren kennen. Het leven is zo veel meer dan werken om rekeningen en belastingen te betalen. Het geluk ligt in de eenvoud en in onszelf. En dat geluk proef ik hier op deze reis.”

De trip begon met een ticketje enkel van Zaventem naar Bangkok. Daar werden ze opgewacht door een neef van Ennio die hen in Bangkok rondleidt en hen de plaatselijke gewoontes zal leren. Daarna is het de bedoeling dat de twee per rugzak, met muskietennet en slaapzak door elf landen in de regio rondtrekken. Thailand, Cambodja, Laos, de Filipijnen en Vietnam staan zeker op hun programma.

Goedkoper om te gaan eten

Eten en slapen tijdens hun verblijf is geen probleem. “Het is goedkoper om te gaan eten dan zelf te koken, in de zomer is het er dertig graden, in de winter nog twintig en T-shirts kosten er een amper één euro.”

Voor vijf euro kan je er volgens de twee slapen. “Niet dat het de grote luxe is, maar daar zijn we ook niet naar op zoek, gewoon een bed is genoeg. Het leven zelf zie ik wel zitten, in deze regio krijg je enorm veel respect als je zelf respect geeft”, zegt Ennio.

“Zolang we maar een jaar weg zijn blijven we in België in orde met ons ziekenfonds, mijn moeder zal mijn financiële zaken dat jaar regelen.”

“Daarna? Mijn grote droom is een danscafé openen, maar laat ons eerst deze reis maken. Ik heb goed gespaard, ik heb mijn eigendom verkocht en ik zal nu een jaar genieten van het leven.”

“Mijn moeder en mijn hond ga ik het meest missen, maar overal vind je internet en Skype of WhatsApp’ zijn alomtegenwoordig.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts