Kaprijke – Herinrichting maakt Zuidstraatbocht veiliger

De werken op gewestweg N456 door het centrum van Kaprijke werden vrijdagmiddag afgerond. Omstreeks 16 uur werd de weg opnieuw opengesteld voor het doorgaand verkeer.

“De werken van de voorbije dagen en weken waren noodzakelijk in het kader van de op til zijnde tweede fase van de dorpskernvernieuwing in de buurt van de Paardenmarkt”, zegt burgemeester Filip Gijssels (Samen).

“In één adem werd ook de bocht bij de aansluiting van de Zuidstraat op de N456 heringericht. De weg werd een stukje breder en er kwam een smalle voorsorteerstrook waardoor verkeer dat wil of moet afslaan richting Zuidstraat meer zicht krijgt op het verkeer dat vanuit de richting van de rotonde komt. Achterop komend verkeer kan nu sneller doorrijden. In het midden komt nog een kleine verhoging.”

Met de herinrichting van de Zuidstraatbocht zijn alle hoeken van het Plein in Kaprijke een stuk veiliger geworden. Tijdens de duur van de werken werd ook de bushalte op het Plein heraangelegd. “Dat is nu een busstation geworden”, gaat de burgemeester verder. “In de nabije toekomst moet nog een schuilhuisje en een fietsenrek geplaatst worden.” Binnenkort kan worden gestart met de eigenlijk herinrichting van de ventwegen op de Paardenmarkt.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts