Assenede – Gemeentearbeiders kunnen werken vanuit vernieuwd magazijn

De gemeente Assenede heeft het gemeentemagazijn vernieuwd. Er kwam een klantenloket én een aanbouw in containers voor de gemeentearbeiders.

Assenede opende het vernieuwde gemeentemagazijn, dat zowel voor het buitenpersoneel van de gemeente Assenede als voor de inwoners een grote verbetering wordt.

“De herinrichting was nodig”, vertelt schepen Erik Roegis (SamenPlus), verantwoordelijk voor werken in eigen regie. “De vorige vertrekken waren niet meer van deze tijd. Daarom hebben we ervoor gekozen om containers aan de loods aan te bouwen, waar onze mensen voortaan comfortabel tot rust kunnen komen tijdens hun pauzes. Door een onthaal te creëren hebben we het magazijn ook al een pak klantvriendelijker gemaakt. Daarnaast hebben we de ruimtes ook heringedeeld, zodat het voor onze magazijnier overzichtelijker werken is.”

“Ik denk dat onze technische dienst goed zit voor de komende jaren”, zegt burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus), die op termijn de technische dienst ziet verhuizen naar een meer centrale plek in de gemeente.

Bij recyclagepark

Een van de pistes die de gemeente Assenede onderzoekt, is om een nieuw gebouw voor de gemeentelijke technische dienst op te richten aan het recyclagepark in de Hendekenstraat. Dan zou ook de gemeenteloods gesloopt kunnen worden en kan het gemeentepark uitbreiden.

“Verhuisplannen moeten op middellange termijn gezien worden”, zegt burgemeester De Coninck. “Vandaar dat de modernisering van onze huidige vertrekken wel degelijk nodig was.” De oude brandweerkazerne, die nu dienst deed als veredelde opslagplaats voor de technische dienst, gaat binnenkort tegen de vlakte en maakt plaats voor extra parkeerruimte voor het gemeentepersoneel.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts