Zelzate – Roofmoord op winkeluitbaatster: politie verspreidt robotfoto van verdachte

In het onderzoek naar de brutale roofmoord op een winkeluitbaatster in Zelzate verspreidt de politie nu een robotfoto van de verdachte. De verdachte is een blanke man, hij is ongeveer 1m84 groot en hij heeft een onverzorgde donkere baard.

Het was de echtgenoot van het slachtoffer die het gruwelijke tafereel aantrof. Veerle Scheerlinck, de uitbaatster van een winkeltje voor schoolbenodigdheden, was neergestoken. “Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven is gekomen”, klonk het toen bij het parket. Al snel werd gedacht aan roofmoord, gezien de kassa leeggeroofd was. Nu verspreidt de politie een robotfoto van de verdachte.

Wat is er gebeurd?

Afgelopen week dinsdag 3 oktober 2017 in de namiddag werd een winkel van kantoor- en schoolbenodigdheden overvallen in het centrum van Zelzate en dit tussen 15.30 en 16.00 uur.
Het betreft de winkel ‘t Ateljeeke, een winkeltje voor schoolbenodigdheden, gelegen aan het kruispunt van de Oostkade en de Marktstraat in Zelzate. De uitbaatster werd neergestoken en overleed ter plaatse. Deze winkel ligt in het centrum, rond dat tijdstip passeren er veel mensen.

De politie is op zoek naar een blanke man van ongeveer 1m84 groot, die rond het tijdstip van de feiten werd opgemerkt in de winkel. Hij heeft een korte onverzorgde baard, donker haar en droeg een zwarte (nep)lederen vest en zwarte schoenen. Indien u meer informatie heeft over deze man of op dinsdag 3 oktober in de namiddag verdachte personen hebt opgemerkt in de omgeving van de winkel, wordt gevraagd dit te melden aan de politie.

Alle informatie, elke tip over de dader(s) vraagt de politie te melden op het gratis nummer 0800 30 300. U kunt ook getuigen via opsporingen@police.belgium.eu

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts