Bassevelde – Brecht (19) legde weg naar werk al duizenden keren af en toch liep het mis: “Jongen met een gouden hart”

De negentienjarige arbeider Brecht Roesbeke is dinsdag omgekomen bij een ongeval in de Kraaigemstraat in zijn thuishaven Bassevelde. De bestuurder verloor omstreeks 7 uur de controle over het stuur van zijn auto en botste tegen een boom. Hij was op slag dood.

Brecht Roesbeke, een negentienjarige jongeman uit de Doodhoek in Bassevelde, kwam dinsdagochtend om toen hij met zijn wagen op weg was naar het werk. “De wagen van het slachtoffer kwam tegen een boom terecht in de Kraaigemstraat” zegt Caroline Jonckers, persmagistraat van het parketafdeling Gent. “Vermoedelijk verloor de jonge bestuurder de controle over het stuur bij een inhaalmanoeuvre. De man overleed ter plaatse.”

Het parket stelde meteen een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “De klap moet bijzonder hard geweest zijn”, vertelt een man die in de buurt woont. “De wrakstukken lagen overal.”

Duizenden keren

Het ongeval gebeurde in een flauwe bocht in de Kraaigemstraat, de verbindingsweg van Bassevelde richting expresweg E34/N49.

“Brecht kende de weg als zijn broekzak” vertelt burgemeester Philippe De Coninck (Open VLD) van Assenede. “Hij moet er al duizenden keren gereden hebben. Dagelijks gebruikte hij de weg om naar zijn werk in Lembeke te rijden.”

Brecht was een joviale, goedlachse jonge kerel uit een landbouwersgezin. Het moet een hele klap zijn voor zijn ouders, zijn twee zussen en grootouders.”

Verslapen

“Het was een jongen met een gouden hart” vertelt zijn werkgever Marc Wulteputte. “Hij werkte aanvankelijk twee jaar deeltijds in ons bedrijf terwijl hij nog school liep. Nu hij afgestudeerd was, kon hij voltijds aan de slag. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn familie. Zoiets moet verschrikkelijk zijn.”

“Het nieuws is ook hier ingeslagen als een bom”, zo gaat Wulteputte verder. “Brecht kwam gisteren niet opdagen. Eerst dachten we dat hij zich had verslapen, maar toen kwam het vreselijke nieuws. We zijn er echt ondersteboven van en leven mee met de familie.”

Ook in het Centrum Leren en Werken (CLW) in Gent, de school waar Brecht als leerling aan de slag was, is de verslagenheid groot. “Brecht was een beetje ‘onze’ Brecht” klinkt het binnen de schoolmuren.

Door weer en wind

“De Brecht van het CLW, van de tuinbouw, die met zijn fiets door weer en wind naar school kwam en die altijd vrolijk was. De Brecht die een doel had en alles deed om dat te bereiken.”
“Door leren én werken, haalde hij zijn certificaat tuinbouwarbeider. Het diploma bedrijfsbeheer was zijn kers op de taart. Hij was een ambassadeur voor leren en werken.”
De school legde inmiddels een rouwregister aan en zal van het tuintje van Brecht een herinneringsplaats maken.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts