Balgerhoeke – Tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers

Omdat een herstelling van het fiets- en voetgangersbrugje naast de hoofdbrug in Balgerhoeke niet voor de komende maanden is, wordt nu de optie van een tijdelijke noodbrug naar voren geschoven.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal besliste eind vorig jaar om het fiets- en voetgangersbrugje naast de grote brug over het Schipdonkkanaal in het centrum van Balgerhoeke onmiddellijk te sluiten. Er was betonrot vastgesteld. De herstelling laat echter op zich wachten, waardoor de fietsers en de voetgangers de smalle hoofdbrug moeten nemen, waar ook het gemotoriseerde verkeer over moet. Het probleem werd nog nijpender nadat eind september de tunnel onder de expresweg openging, waardoor er meer verkeer door Balgerhoeke en over de brug reed.

Tijdelijke verkeerslichten aan de brug werden begin september al na twee uur door de politie weggenomen omdat het verkeer er in de soep draaide. Nu lijkt er echter schot in de zaak te komen, vertelt Eekloos schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open VLD).

“Waterwegen en Zeekanaal gaat deze week nog de bouwvergunning voor het herstel van het fiets- en voetgangersbrugje indienen. Maar omdat het zes maanden kan duren vooraleer het brugje volledig hersteld is, zal nu bekeken worden of er een noodbrug kan aangelegd worden. Er zijn nog geen ongevallen met fietsers of voetgangers gebeurd aan de brug, maar het is duidelijk dat de verkeerssituatie daar niet optimaal is. Een tijdelijke noodbrug kan daarvoor een oplossing zijn. Als we zo’n brug kunnen aanleggen voor de wielrenners op de Eeklose veldcross, dan moet dat ook kunnen voor de kinderen die in Balgerhoeke naar school gaan.”

“Tegen begin oktober kan die er liggen. Volgende week komt ook Waterwegen en Zeekanaal ter plaatse kijken, waarna ze al dan niet hun toestemming geven voor de noodbrug”, klinkt het nog.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts