Bassevelde – Ezelsstoet beleeft mooiste editie ooit

Onder een stralende septemberzon trok zondagnamiddag de zesde Ezelsstoet door het centrum van Bassevelde. “Dit was onze beste editie ooit. In heel wat straten stonden de toeschouwers rijen dik”, zegt David Vercauteren van de Werkgroep Ezelsstoet.

“Het feit dat we deze stoet slechts om de vier jaar organiseren, maakt dat iedereen er echt naar uitkijkt.”

Ook burgemeester Philippe De Coninck (Open Vld) was onder de indruk van de opkomst. “We kunnen echt spreken van een gala-editie. De toeschouwers zakten in groten getale naar Bassevelde af. Het was ook heel leuk dat er in onze stoet een delegatie van ezelsstad Kuurne meestapte.”

Traditioneel werd de Ezelsstoet afgesloten met een ezelsbanket, waarbij de ezels zich tegoed deden aan wortels en brood. Voor heel wat toeschouwers het moment om met de ezels op de foto te gaan.

Bier uit fontein

Na de stoet liep er zoals bij elke editie Ezelsbier uit de dorpspomp. Dit werd geschonken door sponsor Luc Van de Velde, voor wie het gisteren een bijzondere dag was. “Het is precies veertig jaar geleden dat ik mijn zaak oprichtte, hét moment om eens te trakteren”, aldus de enthousiaste zakenman.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts