Zelzate – Vierde Salt City Meeting op Grote Markt

Met twee alternerende podia waarop zes optredens doorgaan en met honderden auto’s en moto’s is het zondag een feestdag voor wie graag terug in de tijd gaat. Zien en gezien worden, liefst in Rockabilly-stijl, daar draait het zondag om.

Voor de vierde maal richt BSCA, de Belgian Streetcruiser Association, de Salt City Meeting in het centrum van Zelzate. De organisatoren zijn van de Zelzaatse tak: Ivan De Waele, Christophe Van Acker, Andy De Meyer, Steven De Craecker, Gunther De Neve en Ronny Van Puysseleyr zorgen zondag, samen met de Zelzaatse feestcomissie en hun vrienden van de Retrocruisers uit Tielt, voor een familie-evenement. Naast de honderden voertuigen en de optredens zullen er ook een dertigtal vintage-kraampjes opgesteld staan.

De sfeer van de jaren vijftig zal komende zondag constant op de Grote Markt rondhangen. Vorig jaar, tijdens de derde editie, kwamen er bij de tweehonderd auto’s en dertig moto’s afgezakt naar het centrum. “Alle niet-alledaagse voertuigen, met uitzondering van landbouwvoertuigen en pocketbikes of andere ‘brommertjes’, kunnen terecht op deze Salt City Meeting”, klinkt het bij de organisatoren. “Oldtimers, getunde wagens, speciaal geschilderde wagens, vans, classics, dreamcars, …, je kunt het zo gek niet bedenken of komende zondag zal er wel een exemplaar van te vinden zijn”.

Burlesque en fotoshoot met Idoia

Op de twee podia zal afwisselend opgetreden worden. Vanaf 12 uur is er 2-3 GO op het podium dat staat opgesteld aan het begin van de Grote Markt (Kelderken/Becks/Memories), op het tweede podium dat aan de andere kant staat (tegenover Bristol/Maritime) is er om 14 uur een optreden van Horny Horses en de burlesque Anna Bomba. Om 16 uur is er aan de andere kant dan weer de beurt aan de Backseat Boppers en twee uur later is er opnieuw de burlesque Anna Bomba. Om 19 uur volgt het laatste optreden van Shotgun Sally tegenover Bristol/Maritime.

Ook het feestcomité zit mee in de organisatie: “We zijn blij dat we op de boot van dit evenement zijn gesprongen. Dit is een familiegebeuren dat, met de voorspeelde weersverwachting, voor heel veel volk kan zorgen”, zegt feestschepen Kurt Van Weynsberghe (VLD-SD). “Eigenlijk is er sinds het begin van de zomer altijd wel iets georganiseerd in Zelzate en daar kunnen we als bestuur alleen maar fier op zijn. Ik denk dat we zeker niet moeten onderdoen voor onze omliggende gemeenten, integendeel”. Ook de horecazaken op de Markt zullen tevreden zijn, “bij de vorige edities zat elk café zo goed als vol wat niet voor jaloezie zal zorgen”, zegt de schepen.

Wij gaan komende zondag zeker langs voor een flitsmarathon en wie weet zie jij maandag je foto wel verschijnen op deze blog.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts