Zelzate – de files zijn er terug!

Met dank aan www.fototim.be

Sinds vorige week is de tunnelkoker onder het kanaal richting Antwerpen dicht. Tevens is ook de afrit Moerbeke van de E34 richting Antwerpen dicht. Afgelopen zondag werd de wegversmalling op de E34 ingevoerd wat sinds vorige week maandag voor druk verkeer in het centrum van Zelzate leidt.

De tunnelwerken zijn de laatste fase ter renovatie van de tunnel. Tijdens de eerste fase in het voorjaar ontstonden regelmatig files en dit zal ook nu niet anders zijn. Best is om de tunnel zoveel mogelijk te mijden en bij problemen rond te rijden via de brug van Sas-van-Gent.

De afrit in Moerbeke-Waas ligt ook in de werfzone van de renovatie van de tunnel en de vernieuwing van de rijvakken richting Antwerpen. Richting Moerbeke zal je moeten omrijden via het afrittencomplex Kemzeke. De oprit Antwerpen blijft open en je kan ook naar Zelzate en de kust.

Agentschap Wegen en Verkeer vermoedt dat de afsluiting in Moerbeke tot eind september zal duren, maar absolute zekerheid daarover kreeg de gemeente nog niet. Tijdens de duur van de werken geldt er op het stuk tussen Moerbeke-Waas en Zelzate een snelheidsbeperking, de politiediensten melden dat er frequente controles zullen zijn.

BRON: www.nieuwsblad.be

*foto door www.fototim.be

Related posts