Assenede – Ze overleefde een vreselijk ongeval met haar kinderen, nu zet deze mama zich in voor het goede doel

Elf jaar geleden ontsnapte ze samen met haar twee kinderen aan de dood bij een verkeersongeval. Als dank voor het leven strijdt Rebecca De Muynck mee tegen de vreselijke ziekte ALS: volgende zondag zamelt ze met een high tea à la Downton Abbey geld in.

Het is intussen 11 jaar geleden, maar in de ogen van Rebecca De Muynck uit Oosteeklo zie je nog altijd de emotie en de pijn van het zware verkeersongeval waarbij zij en haar twee kinderen aan een groot gezinsdrama ontsnapten. “Ik viel met mijn kleine Renault Twingo in panne op de expresweg, aan het rode licht in Oosteeklo waar nu nog altijd de frituur staat. Mijn twee kinderen, die toen 11 en 14 waren, zaten mee in de wagen. Mijn dochter zag de auto aankomen die ons zou aanrijden. Tegen meer dan 90 per uur is die tegen ons gevlamd. Dat gekrijs van toen gaat nog altijd door merg en been.”

Positiefs

De mama en haar zoon en dochter overleefden het ongeval, al is de mentale en lichamelijke schade voor altijd. Maar toch nam Rebecca zich voor om mensen te helpen. “Mijn kinderen hebben het overleefd. Dat is het mooiste wat een moeder zich kan wensen. Daarom wou ik mij inzetten voor goede doelen. Ik probeer van iets negatiefs iets positiefs te maken.”

Na Child Focus en Dierenasiel Meetjesland, klust, schrijft en zamelt ze geld in voor Een hart voor ALS, dat de vreselijke spierziekte wil bestrijden die in België alleen al jaarlijks meer dan 200 patiënten doodt. En omdat alle beetjes helpen, organiseert Rebecca ook zélf: volgende zondag is iedereen welkom op het kasteeldomein van de geëngageerde kunstenaar Wim Ricourt voor een onvervalste high tea, én meer.

Rebecca: “Ik ben een enorme anglofiel en Dowton Abbey-fan (Dowton Abbey is een Britse televisieserie die zich afspeelt in een groot Engels landhuis, nvdr.). We gaan Wims kasteel onderdompelen in die typisch Engelse Dowton Abbey-sfeer en allemaal onze zondagse plunje moeten aandoen”, lacht ze.

Commissaris Migrain

“Terwijl iedereen geniet van de high tea en een glaasje, gaat Anton Cogen als zoon van de butler en de meid van een Gentse baron zijn memoires brengen. Lekker eten én theater voor 55 euro: waar vind je dat nog? Om 15 uur transformeert Anton voor de kinderen in de enige echte Commissaris Migrain uit Mega Mindy. Tezelfdertijd zet Wim Ricourt zijn atelier open. Daarna is er nog een afterparty: daar zullen we onder andere het speciaal bierke ‘t Boeleke van restaurant De Warande schenken.”

Fundraising is één, ALS-pa-tiënten een hart onder de riem steken twee. “Ik probeer ook mensen met ALS of andere aandoeningen naar het kasteel te lokken. Op die manier ontsnappen ze even aan hun dagelijks lijden.”

INFO

Histoires d’Antoine: op zondag 27 augustus in Villa Hoorebeke, Kloosterstraat 5, Assenede. Wie wil aanschuiven voor de high tea, reserveert op 0479-21.56.71. De opbrengst gaat naar onderzoek naar ALS. Voor de rest van het programma betaal je 5 euro.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts